Frissítés (2023. június 6.): Leányvári János benyújtotta lemondását a megszerzett mandátumról. Krebs Máté Választási Képviselő ennek megfelelően módosította a választás eredményét: 9 hallgató szerzett mandátumot a választáson. A megüresedett helyet a módosító határozat értelmében a következő választáson kell kiírni az Alapszabályban foglaltak szerint. Az érintett mandátum a következő utáni küldöttgyűlési választásig szól majd.

Krebs Máté Választási Képviselő határozata alapján a szavazás 2023. május 31-én lezárásra került. Az adatok összesítését követően megszületett a választás eredménye (a határozat és a számítás menete elérhető itt).

A 2022-es választáson meghirdetett mandátumokat a következő hallgatók tölthetik be a Küldöttgyűlésben:
Kovács Bernadett
Nyirády Loretta Enikő
Hira IMRAN
Gál Benedek
Koós Gábor
Kovács Karina
Mohammad Mehdi HAMDIZADEH SHOUSHTAR
Nagy Imre Richárd
Leányvári János
Kozma Márk Dániel

A most megválasztott képviselők egyúttal elnökválasztó elektorokká is váltak. A velük frissülő Küldöttgyűlés alakuló ülése a következő hetekben várható, ami egyben elnökválasztó küldöttgyűlési ülés lesz.

A választás eredményével szemben jogorvoslati kérelmet, indokolást, és a kérelmet alátámasztó bizonyítékokat mellékelve a választás eredményének közzétételét követő 3. munkanapon 15:00 óráig a Hallgatói Irodában személyesen benyújtott, az SE HÖK Titkárhoz címzett kérelmen lehet előterjeszteni, vagy elektronikusan a Titkárnak az hok.secretary@semmelweis.hu e-mail címre elküldeni. Közzétételnek minősül a jelölt nyilvános tájékoztatása a NEPTUN rendszerben vagy a HÖK honlapján keresztül. Jogorvoslati kérelem hiányában a választás eredménye, vagy az eredmény jogorvoslattal nem érintett része a határidő elteltével jogerőssé válik.
A fellebbezések leadásának határideje 2023. június 8. 15:00 óra.

A módosító határozat miatt a fellebbezések leadásának határideje 2023. június 9. 15:00 óra.

Ezúton köszönjük minden hallgatónak a részvételt!
Gratulálunk a képviselőknek a megválasztásukhoz! Munkájukhoz sok sikert kívánunk!