Az érvényes küldöttgyűlési szavazatok 95 százalékával Tripolszky Bálint nyerte a 2022-es elnökválasztást, ezzel 2 év után nyerte el ismét a bizalmat, hogy ő vezethesse tovább a Hallgatói Önkormányzat munkáját.

A május 13-án tartott elnökválasztó küldöttgyűlési ülésen Szűcs Attila és Tripolszky Bálint mérettette meg magát a Küldöttgyűlés előtt. A két elnökjelölt a gyűlés első részében ismertette programját és terveit megválasztásuk esetén a hallgatók által megválasztott küldöttekkel, akik a titkos szavazást követően Tripolszky Bálintot választották meg a Semmelweis Egyetem Hallgatói Önkormányzatának régi-új elnökévé. 

Bálint az Általános Orvostudományi Kar ötödéves hallgatója, aki már egyetemi pályafutásának kezdete óta tevékenykedik a HÖK-ben. 2020-as megválasztását követően számos területen megreformálta a Hallgatói Önkormányzatot, valamint mélyítette a hallgatók és az egyetem, illetve az egyetem vezetői közötti kapcsolatot. Vezetésével a teljes HÖK, mind rendszerszinten, mind lendületét tekintve fejlődésnek indult, melyet a hallgatói visszajelzések és felmérések is folyamatosan igazoltak. Nevéhez fűződik többek között a szervezet teljes nemzetköziesítése, a Zöld Egyetem Projekt víziójának kigondolása, programjának kidolgozása, az Alapszabály teljes revíziója az effektívebb és átláthatóbb működés jegyében, a COVID-járvány alatti hallgatói önkéntesség és kirendelés koordinációja, az öntevékeny csoportok jogainak bővítése, segítése és anyagi támogatása, 4 új ösztöndíj típus elfogadtatása és az évfolyamképviselői rendszer bevezetése.

Megválasztása után úgy nyilatkozott, hogy a jövőben is azért fog fáradozni, hogy az eddig elért eredményeket megőrizze, és célja hogy egy még inkább hallgatóbarát környezetet teremtsen a Semmelweis Egyetemen.

A hallgatók bizalmának ismételt elnyerése után egyetlen dolog motivál: mindaz a tudás és tapasztalat, amit az egyetemen és a szervezetben eltöltött évek alatt szereztem, arra sarkall, hogy a lehető legtöbbet visszaadjak belőle a közösség számára. Alázattal és tisztességgel kívánom szolgálni a hallgatókat és és az egyetemet, ahogyan azt az elmúlt két évben tettem.

– nyilatkozta Tripolszky Bálint, régi-új elnök.

Megválasztása után előterjesztésére a küldöttgyűlés tagjai megszavazták az alelnököket is: Takács Félix általános alelnökként, Gecsey Réka Csenge rendezvényekért felelős alelnökként, dr. Papp Zsombor Mátyás oktatásért felelős alelnökként fogja folytatni megkezdett munkáját.

Az elnökség további tagjait – kari vezetőket és bizottsági vezetőket – Tripolszky Bálint az Alapszabálynak megfelelően a napokban delegálja, melyről külön cikkben és postban számolunk be az elkövetkező napokban.

Az elnöki pályázat programja ezen a linken érhető el. Tripolszky Bálintnak és az alelnököknek megválasztásukhoz szívből gratulálunk és további  eredményes munkát kívánunk!