Lezárult a 2022-es elnökválasztás jelölő időszaka, a Semmelweis Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Választási Képviselője 2022. május 3-án ellenőrizte a beérkezett pályázatokat.

Két hallgató, Szűcs Attila, a Hallgatói Önkormányzat titkára és Tripolszky Bálint, a Hallgatói Önkormányzat jelenlegi elnöke nyújtott be pályázatot. A Választási Képviselő megállapította, hogy mind a ketten érvényes pályázatot adtak le, és nyilvántartásba vette őket.

Tripolszky Bálint programtervét itt olvashatjátok, Szűcs Attiláét itt éritek el.

Tripolszky Bálint az elmúlt két évben a HÖK elnöki pozícióját töltötte be. Vezetésével a teljes HÖK, mind rendszerszinten, mind lendületét tekintve megváltozott. Programtervében 300 pontban tér ki az eredményekre, melyet a HÖK vezetőivel és minden tagjával közösen sikerült elérnie, kiemelve a COVID-19 okozta nehézségeket, illetve karonként, bizottságonként részletezve a legfőbb sikereket. Programjának fő célja, hogy folytatni kívánja a megkezdett utat, mindezt energiát továbbra sem spórolva, a hallgatói érdekeket szem előtt tartva. Utolsó oldalon található a tervezett elnökségi tagok listája, mely lényegében megegyezik jelenlegi elnökséggel, ez is mutatva azt, hogy egy közös sikerként tekintik az eredményeket, így továbbra is rájuk támaszkodna. 

Szűcs Attila a HÖK titkáraként tevékenykedett az elmúlt időszakban. Programját több főbb témára osztotta. Számára fontos lenne, hogy az oktatásügyi kérdések érdekében karonként félévenkéti fórum tartása. A szociális ügyeket tekintve megreformálná a pontozási rendszert, a kommunikáció terén egy havi rendszerességgel megjelenő „hírlevél” jogosultságát tartja fontosnak, és tovább fokozná a QR-kód alapú feed-back rendszert. Utolsó pontjában a további digitalizációt szorgalmazná a Tanulmányi Osztályok és Dékáni Hivatal munkájában, teendőiben. 

A Küldöttgyűlés számára két tapasztalt, a szervezeten belül elismert jelölt adatott, mely mindig egy kellemesebb nehézség, ha az ember már nem tud rosszat választani, és a döntési nehézséget pontosan a mindkét lehetőség nívóssága adja. A május 13-án megrendezésre kerülő elnökválasztó ülésen szavaz a Küldöttgyűlés arról, hogy ki lesz a HÖK következő elnöke.

Cikk:
Havasi Márk