Valószínűleg nincs az egyetemnek olyan hallgatója, aki elbukná a Legyen Ön is milliomosban azt a kérdést, hogy alapításának hányadik évfordulóját ünnepli idén a Semmelweis Egyetemen, de azt talán kevesebben tudják, hogy a Városligeti Műjégpálya is kerek születésnapot tart. Igaz még „csak” 150 éves. A 2 „ünnepelt” találkozásaként is felfogható a február 19-én megrendezésre kerülő Jégfarsang, amelyet a Hallgatói Önkormányzat szervez, és mint az előző években, most is szuper bulira számíthatunk. Ha esetleg még gondolkoznál, hogy elgyere-e, akkor most mondunk pár érvet, hogy miért érdemes.

„Kevés oly nemes mulatságot nyújthat télen a szabad természet, melyet mindenki oly könnyen élvezhetne, s testét annyira edzené, mint a korcsolyázás, mely felfrissíti tagjainkat, erősíti tüdőnket a hideg behatása ellen, s egész magatartásunkat könnyebbé teszi, nemesíti, jobban, mint a tánc.” – ez a kifejező leírás a Vadász és Versenylapban jelent meg 1870-ben, a megnyitóról szóló beszámolóban. Ha esetleg Téged a hideg is kirázna a testedzés gondolatától, akkor gondolj inkább arra, hogy zárás után belógsz a haverjaiddal a korcsolyapályára, ahol egyszerre csak kigyúlnak a fények, szikrázik a jég, és a háttérben ott magasodik a Vajdahunyad vára, miközben a jeget emberek színes kavalkádja lepi el. Nem is csak emberek, hanem mindenféle furcsa szerzet, és közben megszólal a zene, talán éppen az, amire most gondolsz, és egy nagy tánctérré változik a pálya. Jól hangzik, ugye?

Valami ilyesmire számíthatsz, ha eljössz szerdán a Városligetbe, és ráadásul Semmelweis polgárként mindezért fizetned sem kell, sőt, ha korcsolyát akarsz bérelni és időben érkezel, az első 100 párig azt is ingyen kapod. Ezen kívül a Hallgatói Önkormányzat saját büfével is készül, ahol minden megfáradt korcsolyázót szívesen látnak.

A jégpálya annak idején a társadalmi osztályok közötti találkozó színhelye is volt, a felszabadult szórakozás szinonimája. A Vasárnapi újság 1895-ben arról ír, hogy egyetlen szezon 40-50 házasságot hozott össze. Mi azért egy este alatt ilyen szép eredményben nem reménykedünk (bár ki tudja, csak jókor és jó helyen kell elesni…), de az biztos, hogy együtt csúszhat orvostanhallgató és gyógytornász, gyógyszerész és fogorvos, gólya a végzőssel, egy kicsit más oldalát mutathatja mindenki, mint a tantermek félhomályában, találkozhatsz a régi ismerősökkel, vagy akár újakat is szerezhetsz. (Kérdés, hogy másnap jelmez nélkül is felismeritek-e egymást…). És együtt, még mielőtt mindenkit elborítanának a tankönyvhegyek, egy fergeteges bulit csapunk.

Ha még soha nem korcsolyáztál, akkor sem kell aggódnod, itt a kiváló alkalom, hogy megtanulj: annyi orvos lesz a jégen, hogy nagy baj biztos nem történhet! A sebesség és a kihívások szerelmeseit pedig várja a váltóverseny. Azokat a vállalkozó szelleműeket pedig, akik még jelmezt is öltenek, a jelmezverseny, ahol értékes nyereményekre lehet számítani a résztvevőknek.

Az esemény 1 óráig tart, de aki úgy érzi, hogy akkor indul be igazán az éjszaka, annak se kell aggódnia, mert lesz afterparty a Kaledonia Pubban, ahol lehet tovább táncolni (most már a „szárazföldön”), beszélgetni, sörpongozni, ki amit szeretne…

Reméljük sikerült meggyőznünk Téged, mi ott leszünk, ugye Te is?

Az eseményre regisztrálni a következő linken lehet: https://forms.gle/DK2HLFNihEGa96hM9 (A linkre kattintva kitölthető az űrlap.)

One response to “Farsang, jég: Jégfarsang!

A hozzászólások lezárva.