Milyen nehézségekkel küzdhet egyetemi évei alatt egy születése óta látássérült hallgató? A finnországi Erasmus-félévéről visszatérő Fóris Norbertet kérdeztük.
Fóris Norbert, 26 éves egyetemista, vibráló, energiával teli, vices, ugyanakkor motiváló személyiség. Norbi születése óta látássérült, a Testnevelési Egyetem első látássérült hallgatója volt, ahol sportszervezést tanult, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatójaként pedig együtt edzett a leendő rendőrökkel és katonákkal. Lelkesedése ezután sem hagyott alább, jelenleg az ELTE Társadalomtudományi Karának hallgatója. Kimagasló tanulmányi eredménye mellett sok időt szentelt tudományos munkának, eredményeit konferenciákon prezentálta.

Szabadidejét legszívesebben a sportnak szenteli: dzsúdóban Európa Bajnokságon is részt vett, a félmaratont többsször is teljesítette, egy éve pedig megjárta a 800 km hosszú El Caminót. Mindezek mellett, ha ideje engedi, havonta fellép stand up műsorokkal is.
Norbi hozzáállása és elkötelezettsége kortársait meghazudtoló módon tükrözi, hogy semmi sem lehetetlen. Ha kiartóan és szorgalmasan küzdünk a kitűzött célért, bármit elérhetünk.