Most, hogy javában tart a tavaszi szünet és van egy kis levegővételnyi idő, itt a lehetőség, hogy végre lazítsunk egy kicsit. Nincs is pihentetőbb, mint megnézni egy jó filmet a barátokkal. Összegyűjtöttünk párat a legújabbak közül, amikből érdemes válogatnod áprilisban.

1. Kedvencek temetője (Pet Sematary)

Az elmúlt időszakban több nagy stúdió is fantáziát látott a Stephen King-filmek átdolgozásában. Ha visszagondolsz, nem is olyan régen (2017-ben) jelent meg a nagy sikerű AZ adaptációja, ami annyira jól szuperált a mozikban, hogy idén jön ki a következő része. Hála a CGI-nek, ha ma egy jó thrillert/horrort szeretnénk látni, már nem kell beöltözött maszkos embereket néznünk, ezért a hasonló újrafeldolgozások most virágkorukat élik.

A Kedvencek temetője Stephen King nagyhatású, Állattemető című regénye alapján készült amerikai horrorfilm. A történet szerint egy család egy ősrégi temető mellé költözik, majd később kiderül, hogy az oda temetett állatok újra életre kelnek…


Hazai bemutató: 2019. április 4.
Műfaj: thriller, horror
Játékidő: 1h 41m
IMDb: 6,2
Tomatometer: 58%

2. Shazam!

A Marvel Univerzum a Bosszúállók: Végjáték befejezésével egy új korszak kezdetén áll. Természetesen ezért a DC-nek is villantania kellett valamit, nem is akármivel szállt be a ringbe! A Shazam! egy igazi remekmű lett. Rendkívül izgalmas, pörgős, látványos és szerethető film, ami tele van jobbnál jobb poénokkal. Egy történet arról, hogyan válik egy 14 éves fiú szuperhőssé, akinek a suli mellett a világ megmentésén kell dolgoznia. A film zseniális módon kombinálja a különböző műfajokat és habár vígjátékről beszélünk, a drámai részek is nagyszerűen bele vannak építve a történetbe. Ha valami szórakoztató filmet néznél az elkövetkezendő időszakban, ez legyen az!


Hazai bemutató: 2019. április 4.
Műfaj: akció, kaland, vígjáték, fantasy
Játékidő: 2h 12m
IMDb: 7,7
Tomatometer: 90%

3. Mary Shelley- Frankenstein születése

A Mary Shelley egy életrajzi dráma, ami Mary Wollstonecraft Shelley 19. századi angol írónő életét dolgozza fel. Lehet, hogy elsőre egyáltalán nem cseng ismerősen a neve, de ha elárulom, hogy ő írta a Frankenstein, avagy a modern Prométheuszt, bízom benne, hogy felkeltem az érdeklődésedet. A világon szinte mindenhol ismert művet mindössze 19 évesen (egyes írások szerint 18 évesen) írta, először névtelenül publikálta. A film a fiatal Mary életét dolgozza fel hangsúlyt fektetve arra az időszakra, amik nagy hatással voltak rá és könyvének megszületésére.


Hazai bemutató: 2019. április 4.
Műfaj: életrajzi, történelmi, romantikus, dráma
Játékidő: 2h
IMDb: 6,4
Tomatometer: 40%

4. A hiányzó láncszem (Missing Link)

Megérkezett egy új mese a Laika stúdiótól, aminek többek között olyan filmeket köszönhetünk, mint az Oscar-díjas Kubo és a varázshúrok. A hiányzó láncszem egy stop motion bábfilm, ami leegyszerűsítve annyit jelent, hogy képkockánként állítják be a filmet, majd rögzítik azokat, végül ezt mozgóképpé alakítják át. A történet szerint Sir Lionel Frost sok évnyi kutatás után most végül úgy akar betörni a korszak felsőosztályába (ahol csak elismert felfedezőket tartanak számon), hogy megtalálja az emberiség hiányzó láncszemét. Ekkor találkozik a félig ember, félig majom Mr. Linkkel, akinek az az álma, hogy eljusson rokonaihoz a Himalájára. Innentől pedig a két főhős közös kalandját követhetjük végig. A látványvilágot értékelve a film remekelt, nem is csoda, hiszen az Oscar-díjra jelölt Chris Butler rendezte azt.


Hazai bemutató: 2019. április 11.
Műfaj: animációs, családi, kaland, vígjáték, fantasy
Játékidő: 1h 35m
IMDb: 7,1
Tomatometer: 89%

 5. Hotel Mumbai

Igaz történet a 2008-as mumbai terrortámadásról. Négy nap alatt 10 iszlám terrorista 12 robbantást hajtott végre a területen. A film a szemtanúk elbeszélései alapján született a Mumbai Táj Hotelben történtekről. A luxushotel számos dolgozója élete kockáztatásával próbálja védeni a Hotelben lévőket, amíg meg nem érkezik a segítség…


Hazai bemutató: 2019. április 18.
Műfaj: történelmi, akció, dráma, thriller
Játékidő: 2h 3m
IMDb: 7,8
Tomatometer: 76%

6. Sarkvidék (Arctic)

A történet szerint a főszereplő, Overgard egy repülőgép-szerencsétlenséget él túl az Északi-sarkon. A baleset után küzd az életben maradásért és reménykedik megmentésében. Joe Penna filmje egy igazi túlélődráma, Mads Mikkelsen pedig egy igazi Bear Gryllst alakít sok drámával megfűszerezve. És az sem mellékes, hogy Overgardot Bear Gryllsszel ellentétben temérdek szerencsétlenség éri útja során…


Hazai bemutató: 2019. április 25.
Műfaj: kaland, dráma
Játékidő: 1h 38m
IMDb: 7,3
Tomatometer: 89%

 7. Bosszúállók:Végjáték

Április végén érkezik a Marvel Filmes Univerzum eddigi legfontosabb filmje, a Bosszúállók: Végjáték. A Marvel még gyorsan márciusban a mozikba engedte a Marvel Kapitányt, hogy a nagy fináléra a rajongóknak minden igényét kielégítse egy új, szupererős szuperhőssel. A Kapitány ott tündököl a trailerben is, és persze Doctor Strange már előre látta ezt, a Végtelen háborúban. Most, hogy Thanos elporlasztotta a fél univerzumot, gondolom te is kíváncsi vagy, vajon a Marvel milyen húzással rukkol majd elő. Mivel a magyar premier a semmelweises szünet után lesz, érdemes (ha még nem tetted volna meg) a szünetben megnézni az előzményeket, hogy teljes legyen a katarzis élménye.


Hazai bemutató: 2019. április 25.
Műfaj: akció, kaland, sci-fi
Játékidő: 3h 1m
 
Képek forrása: outnow.ch, IMDb, ScreenGeek, Empire