Betűméret: A A A

Európai mobilitási programok

A Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságához tartozik az Európai Programiroda, mely egyetemi szinten koordinálja az Európai Unió által finanszírozott mobilitási programokat.

Erasmus_plus_1Eddig az Erasmus program, amely legnépszerűbb mobilitási programok közé tartozik, lehetőséget adott arra, hogy az egyetem polgárai Európán belül csereprogramokban, illetve szakmai gyakorlatokban részt vehessenek. Az elmúlt években már rendszeresen meghaladta a százat a be- és kiutazó hallgatók száma, amely jól mutatja, hogy az Erasmus program szerves részét képezi a határon átívelő oktatásnak és tanulásnak. A Semmelweis Egyetemen maximális kihasználtsággal működnek az Európai Uniós programok, melyek nagyszerű lehetőséget adnak az oktatóknak és hallgatóknak egyaránt a szakmai fejlődésre, nemzetközi kultúrák megismerésére és felbecsülhetetlen értékű tapasztalatszerzésre.

Mivel a Semmelweis Egyetem mindig is elsődleges fontosságúnak tartotta a határokon átívelő tehetséggondozást, ezért teljes mértékben támogatja az új Erasmus+ programot. Az Európai Unió új mobilitási programja lehetőséget biztosít a tehetséges és fejlődni kívánó hallgatók számára, hogy akár Európán kívül is értékes tanulmányi és szakmai tapasztalatokat gyűjtsenek (mobilitási adatokért kattintson ide).

Az Európai Uniós mobilitási programok részletes leírásáért és a pályázati feltételekért kérjük látogassa meg az Európai Programiroda honlapját.