Az OTDT 36. OTDK-hoz kapcsolódó kitüntetései és elismerései

Pro Scientia Aranyérem

A 36. Országos Tudományos Diákköri Konferenciát követően kerül sor a PRO SCIENTIA ARANYÉREM odaítélésére. Az Országos Tudományos Diákköri Tanács korábbi gyakorlatának megfelelően 2023-ban is legfeljebb 50 Pro Scientia Aranyérem, két Pro Arte Aranyérem és egy Junior Pro Scientia Aranyérem1 kiosztására kerülhet sor. A Pro Scientia Aranyérmet a konferencián szereplő hallgatók pályázata nyomán, a szakmai bizottságok felterjesztése alapján az Országos Tudományos Diákköri Tanács ítéli oda.

A pályázat benyújtásának feltétele a 2023-as országos konferencián való részvétel, és a 2021-es vagy 2023-as konferencián elért I. helyezés. Általános szempont, hogy az Aranyérem nemcsak az egy, esetleg két konferencián bemutatott kiemelkedő pályamű (dolgozat, előadás, alkotás stb.) elismerése, hanem a kimagasló egyetemi, főiskolai hallgatói összteljesítmény kitüntetése.

Ennek megfelelően az odaítéléskor a színvonalas pályamunka mellett, a teljes hallgatói “életmű” (hallgatói életszakaszban megjelent, illetve elfogadott publikációk, előadások, nyelvtudás, tanulmányi eredmény, tanulmányutak, továbbképzések) is mérlegre kerül.

A Pro Scientia Aranyérem átadására hagyományosan a Magyar Tudományos Akadémián kerül sor 2023. őszén, a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia záró és értékelő ünnepségén. A Pro Scientia Aranyérem kitüntetés szabályzata elérhető az OTDT honlapján (https://otdk.hu/otdt/kituntetesek/pro-scientia-pro-arte-es-junior-pro-scientia-aranyerem-kituntetesek)

A pályázat benyújtásának határideje: 2023. május 10 – szerda