TDK. Értelmet ad!

A Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség felhívja minden kutatás iránt érdeklődő, magyar anyanyelvű hallgató figyelmét a 30. alkalommal megrendezendő Tudományos Diákköri Konferenciára, amelynek időpontja 2023. május 10-13. A rendezvényre várjuk minden olyan orvos-, fogorvos- és gyógyszerésztanhallgató, illetve más egészségügyi szakágakon, vagy olyan szakon tanuló egyetemista jelentkezését, akinek a kutatási témája beleillik bármelyik témakörbe, és annak eredményeit egy magas színvonalú tudományos rendezvény keretein belül bemutatná, megosztaná az érdeklődőkkel. A marosvásárhelyi TDK jelenleg az egyedüli olyan esemény az erdélyi orvosképzésben, ahol itthoni és külföldi hallgatók is anyanyelvükön, magyarul mutathatják be tudományos munkáikat, kutatásaikat az orvosi, fogorvosi, gyógyszerészeti és más egészségügyi szakterületeken belül. Ugyanakkor a konferenciánk célkitűzése az is, hogy kapcsolatot teremtsen az anyaországi és erdélyi hallgatók, valamint oktatók között, ezért nagy szeretettel hívjuk és várjuk a magyarországi hallgatókatA konferencia során az ülésszakokon bemutatásra kerülő munkák mellett a programot nemzetközileg is elismert professzorok színesítik, számos kiváló szakember tudományos előadása is meghallgatható, mindemellett pedig workshopok és interaktív beszélgetések várják az eseményre ellátogatókat. Íme néhány fontos információ az idei rendezvényről:

Az alábbi témakörökben várjuk az absztraktokat, de szükség esetén (ha egy adott szekcióban nem gyűlik elegendő dolgozat) akkor összevonjuk az egymást átfedő szakágakat.

 általános belgyógyászat

 angiológia

 általános orvosi asszisztens

 általános sebészet anatómia

 patológia

 aneszteziológia és intenzív terápia

 bőrgyógyászat

 diabetológia

 élettan

 kórélettan

 fogorvostudomány

 fül-orr-gégészet

 gasztroenterológia

 gyermekgyógyászat

  gyógyszerészet

  infektológia

 kardiológia

 megelőző orvostudomány és népegészségtan

 mikrobiológia

 neurológia

 idegsebészet

 nőgyógyászat

 ortopédia

 traumatológia

 pszichiátria és viselkedéstan

 imagisztika

 reumatológia

 szemészet

 urológia

 farmakológia

 labordiagnosztika

 endokrinológia

 hematológia

 gyógytorna és sporttudomány

 bioinformatika

 genetika

 onkológia

 egészségügyszervezés

 poszter szekció

A fenti témákban elkészített dolgozatok absztraktjának beküldési határideje  MÁRCIUS 3-10., a beküldés megfelel a regisztrációnak, míg a regisztrációs díjak befizetésére ÁPRILIS 24-28 között kerül sor.

Kérjük a hallgatókat kövessék figyelemmel a rendezvény Facebook és Instagram oldalát valamint weboldalát, ahol a a konferenciával kapcsolatos aktuális információk, programpontok mellett többek közt néhány érdekességről és a meghívottakról is értesülhetnek.

A weboldalon olvasható a konferencia részletes szabályzata. A felmerülő kérdésekkel, problémákkal pedig bármikor fordulhatnak hozzánk, a szervező csapat minden jelentkező rendelkezésére áll!

Instagram: https://www.instagram.com/tdk_mmdsz/

Weboldal: https://tdk.mmdsz.ro/

Érdeklődéssel várjuk a beérkező absztraktokat! Sok sikert, tartalmas időtöltést és eredményes készülődést kívánunk!

Tisztelettel a 30. TDK főszervezői csapata,

Biró Konrád-János, IV. éves orvostanhallgató

Deák Gellért-Gedeon, IV. éves orvostanhallgató

Márton Kincső, III. éves orvostanhallgató

Miklós Noémi, III. éves gyógyszerészhallgató

Szabó-Benedek Nóra, IV. éves fogorvostanhallgató