Tisztelt Hallgatók!

 A Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika Marfan munkacsoportja TDK-hallgatót keres.

Munkacsoportunk kiemelt kutatási iránya az aorta disszekció és ruptúra előrejelzésére alkalmas prediktorok azonosítása, illetve a genetikai háttér és a megnyilvánuló fenotípus közötti összefüggések pontos megismerése Marfan-szindrómában és társbetegségeiben. A svájci székhelyű Center for Cardiovascular Genetics and Gene Diagnostics intézettel való együttműködés során kötőszöveti egérmodellek segítségével vizsgálunk olyan, már egyéb indikációval klinikai használatban lévő gyógyszereket, melyek protektív hatást fejtenek ki az aortára, javítva annak biomechanikai tulajdonságait, ezzel hozzájárulva az akut érkatasztrófák megelőzéséhez.  

Továbbiakban szoros együttműködésben dolgozunk továbbá a németországi hallei Martin Luther Egyetem szívsebészeti munkacsoportjával. Ennek keretében szívsebészeti állatmodellek segítségével vizsgálunk terápiás lehetőségeket az iszkémia-reperfúziós károsodás mérséklésére koszorúér bypass graft (CABG) műtét és patkány-szívtranszplantáció esetén. 

Olyan legalább harmadéves hallgatók jelentkezését várjuk, akik érdeklődnek a szívsebészet és a kutatás iránt, és egyetemi tanulmányaik mellett aktívan részt tudnak venni a munkacsoport tevékenységében.

Kérjük az érdeklődőket, hogy küldjék el önéletrajzukat és egy rövid motivációs levelet az alábbi e-mai címre:

rolandstengl01@gmail.comcsonka.mate@stud.semmelweis.hu