Jelentkezési határidő 2014. április 30!

Az eseményre több mint 300, legalább PhD fokozattal rendelkező külföldi és 200 azeri résztvevőt várnak, az előadók között ott lesznek a világ vezető Nobel-díjas tudósai, tudományos akadémiák vezető munkatársai, nemzetközi, kormányzati és nem-kormányzati szervezetek szakértői.

A fórumra 40 évnél fiatalabb PhD-hallgatók, doktori vagy azzal egyenértékű tudományos fokozattal rendelkezők jelentkezését várják.

Fiatal Tudósok Bakui Világfóruma

(Baku World Forum for Young Scientists) Azerbajdzsánban, Bakuban.

A fórum az azeri Ifjúsági és Sportügyi Minisztérium, az Azerbajdzsáni Nemzeti Tudományos Akadémia és az AYSPMU (Azerbajdzsáni Fiatal Tudósok, Kutatók és Diplomások Egyesülete) együttműködésében, az Eurodoc (Doktoranduszok Európai Tanácsa) támogatásával valósul meg. A rendezvény célja, hogy lehetőséget biztosítson a világ fiatal tudósai és kutatói számára a szakmai párbeszédre, tapasztalat- és véleménycserére és az új kihívásoknak megfelelő válaszok megtalálására.

Az idei fórum témája: „Új kihívások a tudomány világában: fiatal tudósok együttműködése”. A fórum a következő multidiszciplináris szekciókból épül fel: műszaki tudományok; orvostudomány, biológia és kémia; ökológia, földtudományok és mezőgazdaság; közgazdaságtan és szociológia; történelem, filozófia és kultúra.

A rendezvény munkanyelve az angol. A kiválasztott résztvevőknek a részvétel költségeit (a vízumdíj kivételével) az Azerbajdzsáni Köztársaság Ifjúsági és Sportügyi Minisztériuma fedezi. Az eseményre az azeri szervezők magyar fiatalok részvételével is számolnak. A jelentkezéssel kapcsolatban további információ a mellékelt dokumentumokban, valamint a www.bakuworldscienceforum.com  címen (online jelentkezési lap, beküldendő pályázati anyagok listája) található.

Általános tájékoztató letöltése (pdf)
A jelentkezéssel kapcsolatos tájékoztató letöltése (pdf)