Budapesti Tüdőgyógyászati Napok 2024

Budapesti Tüdőgyógyászati Napok a Semmelweis Egyetem szervezésében

A Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikája és Családorvosi Tanszéke közös szervezésében egyedülálló kezdeményezésű interdiszciplináris konferencia zajlott 2024. február 9-10. között. A rendezvény helyszínéül a Radisson Blu Béke Hotel szolgált.

 Fő  célunk az volt,  hogy a tüdő kórképeit több aspektusból megközelítve, gyakorlatorientáltan járjuk körbe.  Az első rendezvényünk az allergológia és obstruktív tüdőbetegségek témát helyezte fókuszba.

A kongresszus első napja lefedte az allergológiának valamennyi diagnosztikus és terápiás részét a bőrgyógyászattól, a gyermekgyógyászattól az életveszélyes kórképek ellátásáig.
A második nap a krónikus obstruktív tüdőbetegségek (asthma és COPD) témakörét járta körül pl. a kardiológiai, infektológiai és háziorvosi gyakorlat szemszögéből.
 Reméljük, hogy előadóinknak köszönhetően színes, változatos tudományos programunk mindenki érdeklődését kielégítette, és a résztvevők a konferencia végére számos új információval tértek vissza a mindennapi munkához.

Köszönettel tartozunk minden előadónak, üléselnöknek és résztvevőnek, nézőnek egyaránt, hogy ebben a szakmánk számára különösen megterhelő, pandémia által sújtott időben is időt szántak a szakmai fejlődésre, az új tudományos ismeretek megismerésére.

Nagy tisztelettel köszönjük Dr. Áder János volt köztársasági elnök úrnak, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnökének a klímaváltozás, levegő, egészség témában megtartott díszelőadását.