A Pro Scientia Aranyérem kitüntetést az Országos Tudományos Diákköri Tanács 1988-ban alapította az egyetemisták kiemelkedő tudományos tevékenységnek elismerésére, megbecsülésére. A kitüntetést kétévente adják át, tudományterületenként maximum 5 főnek. 
Pályázni csak az Országos Tudományos Diákköri Konferencián első helyezett hallgatóknak lehet, továbbá a bíráló bizottság figyelembe veszi a pályázó hazai és külföldi konferencia részvételeit, tudományos publikációit, egyetemi demonstrátori és egyéb TDK-hoz kapcsolódó tudományos és önkéntes tevékenységeit, a korábban elnyert kitüntetéseket és ösztöndíjakat.
A díj átadására ünnepélyes keretek között a Zeneakadémián, a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia záróeseményén, november 24-én került sor, ahol a kitüntetést jelképező aranyérmet és oklevelet a Magyar Tudományos Akadémia Elnöke, Prof. Dr. Freund Tamás adta át. A díjazott hallgatókkal együtt mentoraikat/témavezetőiket is elismerésben részesítették, hiszen az elért eredmények közös sikerek, melyek mögött támogató kutatói útmutatás és felkészítés áll.

Klinikánk díjazott rezidensét, Dr. Fésü Dorottyát kérdeztük erről a különleges eseményről:  
„Sikeres egyetemi hallgatói tudományos tevékenységem elismerése ez a díj, mely további motivációt adott és megerősített abban, hogy „jó utat választottam”. Szeretnék továbbra is tudományos munkát végezni a gyógyító munka mellett.
Nagyon hálás vagyok és köszönöm a sok támogatást, útmutatást témavezetőmnek, Prof. Dr. Müller Veronikának, és a Pulmonológiai Klinika minden munkatársának, akik hozzájárultak a hallgatói tudományos és szakmai munkámhoz, valamint ezen díj elnyeréséhez.” 

Szeretettel gratulálunk!