Az Egyetem vezetősége elkötelezte magát az energiahatékonyság folyamatos növelése, valamint a dolgozói energiatudatosság és -takarékosság előmozdítása mellett, összhangban a Zöld Egyetem program célkitűzéseivel.

Az energiafelhasználás hatékonyságára otthoni és munkahelyi fogyasztási szokásaink is jelentős befolyással bírnak. Ennek fontosságára a Munkacsoport a Környezettudatos és Fenntartható Fogászatért egy szemléletformáló akcióval szeretné felhívni a figyelmet a Fogorvostudományi Kar Oktatási Centrumának épületében, melynek során a hét folyamán az épület vizesblokkjaiba, mosdóiba a lámpák lekapcsolására felhívó üzeneteket, plakátokat helyezünk ki.

Munkacsoportunk rendkívül fontosnak tartja, hogy az egyetemi szintű fenntarthatósági stratégiák támogatása mellett mindannyian, egyéni cselekedeteinkkel is tudatosan törekedjünk a mindennapi munkahelyi tevékenységeinkhez indirekt módon köthető kibocsátásaink csökkentésére.  Reméljük, hogy akciónkkal sikerül felhívni az Oktatási Centrum összes érintettjének figyelmét a mindennapi energiatakarékosság fontosságára, és hozzájárulhatunk a tudatosabb erőforrás-használathoz, elősegítve a fenntarthatósági célok megvalósítását.