KIÍRÁSRA KERÜLT A KOOPERATÍV DOKTORI PROGRAM HALLGATÓI ÖSZTÖNDÍJ 2023. ÉVI PÁLYÁZAT A NEMZETI KUTATÁSI, FEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS HIVATAL HONLAPJÁN

 

A Kooperatív Doktori Program ösztöndíj pályázatának benyújtási határidejét az NKFIH 2023. július 31-ig déli 12 óráig meghosszabbította.

Pótfelvételire jelentkezhetnek azok, akik a KDP-re jelentkeznek. Illetve lehetőségük van azoknak a pályázóknak véglegesíteni a benyújtást, akik kifutottak az időből.

Tájékoztatjuk Önöket, amennyiben a tudományági doktori iskola vezetője akadályoztatása miatt nem tudja aláírni a szükséges űrlapot, akkor ebben az esetben az EDT elnöke lesz az aláíró.

 

 

Online jelentkezés 2023. július 17-31. között: http://phdapplicant.semmelweis.hu

A felvételi eljárási díja 9.000 Ft, melynek befizetése történhet:

  • online kártyás fizetéssel (felvételi felületen keresztül Simple pay bankkártyás fizetés)
  • átutalással, díjbekérő alapján.

Felhívjuk figyelmüket, hogy csak a doktori jelentkezésnél fizetendő eljárási díj, a KDP pályázatnál nincs.

Az átutalás választása esetén a felvételi eljárási díj befizetése kapcsán kérem, hogy küldje meg Márczis Anita (marczis.anita@semmelweis.hu) és Baracsi Mónika (baracsi.monika@semmelweis.hu) részére a következő adatokat: jelentkező neve, címe, személyigazolvány száma, telefonszáma, email címe, vagy céges számla kérése esetén: jelentkező neve, cég neve, székhelye, adószáma, telefonszáma, email címe és a cég nyilatkozata emailben arról, hogy befogad-e elektronikus számlát.

FONTOS! Átutalás esetén a felvételi felületre a befizetést igazoló dokumentumot (átutalási bizonylat) szükséges feltölteni, nem a számlát.

 

 


Eredeti hír:

Pályázat elektronikus benyújtása:
2023. június 19.- 2023. július 20. 12:00

https://nkfih.gov.hu/palyazoknak/nkfi-alap/kooperativ-doktori-program-kdp-2023/palyazati-felhivas

A pályázók a jelentkezéssel kapcsolatos kérdéseiket  feltehetik a nkfialap@nkfih.gov.hu címen.

A Kooperatív Doktori Program keretében pályázat benyújtására a https://kfivelemeny.nkfih.gov.hu/ felületen történt regisztrációt követően van lehetőség. A „Regisztrálok” funkció kiválasztása után megnyílik egy rövid regisztrációs felület, ahol az adatok kitöltése után a „Szakpolitikai véleménykérő vagyok” checkbox kipipálását követően aktiválható a regisztráció a visszaigazoló e-mail üzenetben küldött link elfogadásával. A kérelem kitöltésére a felület bal oldalán található menüsor „Kérelmek→Új kérelem” menüpontban van lehetőség, amellyel kapcsolatban bővebb információt a felületen elérhető kitöltési útmutatóban találnak.

Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy a pályázatot a KFI szakvélemény felületen szükséges benyújtani, az adatlapot is ott kell kitölteni. A pályázat 1. sz. melléklete csak minta, amelyet nem kell kitölteni és feltölteni sem. Az alábbi nyilatkozatokat (pályázói nyilatkozat, a fogadó felsőoktatási intézmény befogadó szándéknyilatkozata, doktori iskola nyilatkozat, témavezetői nyilatkozat, munkáltatói nyilatkozat, szakértői nyilatkozat) a KFI szakvélemény felületen megadott adatok alapján generálja a rendszer a pályázás során, ezért a pályázat 2., 4., 5., 6., 7., 8. sz. mellékletei csak mintaként funkcionálnak.

A Kooperatív Doktori Program (a továbbiakban: KDP) célja, hogy a kutatás-fejlesztés és az innováció területén tovább bővítse azon munkavállalók létszámát – elsődlegesen a kibővített STEM (matematikai, természettudományi, műszaki, informatikai, agrártudományi, orvos- és egészségtudományi és művészeti) területeken –, akik szakmai ismereteiket a legfrissebb tudományos kutatási eredményekkel kívánják gyarapítani, és elkötelezettek tudásuk társadalmi és gazdasági hasznosításában. Ennek szellemében a pályázatnak és a disszertációnak tartalmaznia kell, hogy az új tudományos eredmények vélelmezhetően hol és mikor hasznosíthatóak a társadalmi és gazdasági innováció területén.

A KDP 2023. évben meghirdetésre kerülő pályázata azok számára biztosít támogatást, akik doktori hallgatói státuszuk mellett felsőoktatási intézményen kívül, elsősorban vállalatoknál végeznek kutatómunkát, amely elősegíti tudományos eredményeik gyakorlati hasznosulását.

A KDP ösztöndíjas jogviszony időtartama:

A KDP ösztöndíjas jogviszony kezdete jelen kiírás keretében 2024. február 1. Az ösztöndíjas időszak legfeljebb 2027. augusztus 31-ig tarthat.

A pályázat benyújtására a 2023. februárban doktori hallgatói jogviszonyt létesítők is jogosultak (felhívás módosítása folyamatban).

A KDP ösztöndíj összege nettó 400.000 Ft/hó/fő.

A KDP ösztöndíj a doktori hallgatói jogviszony idejére, de legalább 24 és legfeljebb 43 hónapra nyerhető el.

A megpályázható KDP ösztöndíjas hónapok száma:

  • 24 hónap (4 szemeszter)
  • 31 hónap (5 szemeszter)
  • 36 hónap (6 szemeszter)
  • 43 hónap (7 szemeszter)

A témavezető és a szakértő a KDP-ben való részvételért díjazásban részesül, melynek összege KDP ösztöndíjasonként 120.000 – 120.000 Ft/hó (amely összeg tartalmazza a bérköltséget és járulékot, továbbá a Munkáltató által fizetett munkáltatói közterheket is).

 

A témavezető a KDP ösztöndíjas doktori hallgató – fogadó doktori iskola által jóváhagyott– doktori témavezetője, a rá vonatkozó feltételeket a doktori iskola szabályozza.

Szakértő kizárólag az lehet, akinek a Magyar Képesítési Keretrendszer 7. szintjének (Magyar Képesítési Keretrendszer: https://www.magyarkepesites.hu/kepesitesi_keretrendszerek/besorolas) megfelelő végzettsége van, és emellett legalább 5 év, a pályázó témájának szempontjából releváns vállalati tapasztalattal rendelkezik.

dologi támogatás KDP ösztöndíjas doktori hallgatóként 12 hónapra összesen bruttó 1.200.000 Ft. A biztosított forrás legfeljebb 20%-a fordítható a fogadó felsőoktatási intézmény KDP-hez kapcsolódó működési költségeire, legalább 80%-át a KDP ösztöndíjas hallgató kutatásához közvetlenül kapcsolódó kiadások fedezetére kell fordítani.

A részletes pályázati feltételek a pályázati kiírásban találhatóak: https://nkfih.gov.hu/palyazoknak/nkfi-alap/kooperativ-doktori-program-kdp-2023/palyazati-csomag/palyazati-kiiras

A felhívás 12.3.2.b) pontja alapján:” A doktori képzés keretében eddig végzett tevékenység bemutatása, különös tekintettel annak innovációs tartalmára (benyújtása akkor szükséges, amennyiben a pályázó 2023. szeptember 1-jét megelőzően kezdte meg doktori tanulmányait; azon pályázók esetében, akik doktori tanulmányaikat 2023. szeptember 1-jével kezdik meg, ezen dokumentumot nem kell csatolni);”

 

Javasoljuk, hogy maximum 1-2 oldal terjedelmű folyó szövegben fogalmazza meg a hallgató, amolyan beszámolószerűen, hogy mi a doktori kutatása célkitűzése, milyen lépéseket tett eddig a kutatás megvalósításában, milyen eredményei vannak, azokat milyen módon publikálta, milyen kapcsolati rendszerben dolgozik a kutatási témáján és hogy hogyan kapcsolódik a leendő munkáltató a már folyó kutatásához. Domborítsa ki a kutatási folyamat vagy eredmény innovációs tartalmát.

 
Tájékoztatjuk a pályázókat, hogy a KDP Intézményi befogadó nyilatkozat aláírója Dr. Benyó Zoltán a Doktori Tanács elnöke. Kérjük, hogy  a nyilatkozatot a phd.titkarsag@semmelweis.hu emailcímre küldjék el elektronikusan vagy a Doktori Hivatalban adják le.
 
A doktori iskola befogadó nyilatkozatát a tudományági  doktori iskola adja ki, ezért az iskola adminisztrátorának küldjék meg a nyilatkozatot aláírásra.(az adminisztrátorok címei alább megtalálhatók)
 
A Pályázati adatlap kitöltéséhez intézményi adatok alább elérhetők:
 

Az Egyetemi Doktori Tanács felterjesztése alapján a Szenátus 2023. márciusi ülésén határozatot hozott, a jelenleg működő nyolc doktori iskola megszüntetéséről és az egységes Semmelweis Egyetem Doktori Iskola létesítéséről, 2023. szeptember 1-től az új egységes doktori iskola kezdi meg működését, így a pályázati támogatás is a Semmelweis Egyetem Doktori Iskola keretén belül végzett kutatásban kerül folyósításra  az alább felsorolt iskolák helyett.

Kérjük, hogy pályázatukon ezt jelezzék Önök is.

 

A doktori iskola szellemi és tárgyi infrastruktúrájának bemutatása (legalább 2000 és legfeljebb 5000 karakter terjedelemben) doktori iskolánként:

1, Elméleti és Transzlációs Orvostudományok Doktori Iskola
2, Klinikai Orvostudományok Doktori Iskola
3, Gyógyszertudományok Doktori Iskola
4, Mentális Egészségtudományok Doktori Iskola
5, Szentágothai János Idegtudományi Doktori Iskola

6, Molekuláris Orvostudományok Tudományági Doktori Iskola
7, Patológiai Tudományok
8, Egészségtudományi Doktori Iskola

A fogadó doktori iskola doktori hallgatóinak száma összesen a 2019/2020, a 2020/2021, és 2021/2022 tanévekben:

Táblázat

A fogadó doktori iskolában a 2019/2020, a 2020/2021, és 2021/2022 tanévekben doktori fokozatot szerzettek száma összesen:

Táblázat

A fogadó doktori iskola kapcsolattartójának neve, telefonszáma emailcíme:

Elméleti és Transzlációs Orvostudományok Doktori Iskola
Besze Erzsébet
E-mail: besze.erzsebet@semmelweis-univ.hu
Telefon: 459 1500/60200

Klinikai Orvostudományok Doktori Iskola
Bokori Edit
e-mail: bokori.edit@med.semmelweis-univ.hu
Telefon: 06-20-825-8150

Gyógyszertudományok Doktori Iskola
Székely Ilona
E-mail: szekely.ilona@semmelweis.hu
Telefon: 459 15 00/55206
 
Mentális Egészségtudományok Doktori Iskola
Kiss Hajnal
e-mail: kiss.hajnal@med.semmelweis-univ.hu
Telefon: 4591500/51322

 

Szentágothai János Idegtudományi Doktori Iskola
Őszi Alexandra:
Telefon: +36 20 670 1179
Email: oszi.alexandra@med.semmelweis-univ.hu

Molekuláris Orvostudományok Tudományági Doktori Iskola
Sonnevend Kinga
E-mail: sonnevend.kinga@med.semmelweis-univ.hu
Telefon: 06-20-8259640

Patológiai Tudományok
Laczik Cecília
E-mail: laczik.cecilia@med.semmelweis-univ.hu
Telefon: +36 1 266-1637 / 54437

Egészségtudományi Doktori Iskola
Császár Gábor
Telefon: +36 1 486 5901
E-mail: csaszar.gabor@semmelweis.hu
 
A  Pályázati adatlap kitöltéséhez:
1. A Semmelweis Egyetem adatai a 2021.08.01-i fenntartóváltás következtében módosultak. A pályázati rendszerben a következő adatokat szükséges feltüntetni:
 
Szervezet neve: Semmelweis Egyetem
Az intézmény fenntartója: a Nemzeti Egészségügyi és Orvosképzésért Alapítvány
Jogi forma: Egyéb alapítvány önálló intézménye
Nyilvántartásba vevő szerv neve: Oktatási Hivatal
KSH azonosító (Statisztikai számjel): 19308674-8542-563-01
Adószám: 19308674-2-44
Az intézmény új GFO kódja: 563
Minősítési kód: 7 – Nonprofit szervezet államháztartáson kívül
Szervezet Típusa: 01. Felsőoktatási intézmény
Cégjegyzékszám: Bírósági nyilvántartási szám: FI62576
TEÁOR kód: 85.42 00 (felsőoktatás)
NACE kód: P85.4.2
Alapítás időpontja: 1769.
Modellváltás időpontja: 2021.08.01.
Székhely: Magyarország, 1085 Budapest, Üllői út 26.
 
Az intézmény a hivatalos képviseletében (Rektor és Kancellár együttes képviselete), továbbá az Egyetem székhely/cím (1085 Bp. Üllői út 26.) adataiban nem történt változás.
 
2. Semmelweis Egyetem  kutatói létszámadatai:

Az Egyetemi Doktori Tanács felterjesztése alapján a Szenátus 2023. márciusi ülésén határozatot hozott, a jelenleg működő nyolc doktori iskola megszüntetéséről és az egységes Semmelweis Egyetem Doktori Iskola létesítéséről, 2023. szeptember 1-től az új egységes doktori iskola kezdi meg működését, így a pályázati támogatás is a Semmelweis Egyetem Doktori Iskola keretén belül végzett kutatásban kerül folyósításra  az alább felsorolt iskolák helyett.

Kérjük, hogy pályázatukon ezt jelezzék Önök is.

2018

Kutató

160,62

2019

Kutató

167,73

2020

Kutató

170,02

2021

Kutató

170,19

2022

Kutató

183,32