Nemzetközi gyógyszerfejlesztési szakirányú továbbképzés (angol nyelven)

4. kurzus – Semmelweis Egyetem (2017-2019)

Cooperative European Medicine Development Course (CEMDC)

Oktatási Hivatal nyilvántartásba vételi határozata: OH-FHF/1617-2/2009

Honlap: https://semmelweis.hu/cemdc 

 

A komplex program egyes moduljai önálló továbbképzési egységként is látogathatók.

A tanfolyam célja olyan szakemberek képzése, akik képesek áttekinteni a gyógyszerfejlesztés komplex folyamatát a molekulától a gyógyszer piacig és az egészségügyi felhasználásig, illetve akik e tudást eredményesen tudják alkalmazni nagy és kicsi, innovatív és generikus cégekben, továbbá gyógyszer szabályozási, egészségügyi tudományos és biztosítási munkakörökben.

Oktatás: A szakirányú továbbképzést a Semmelweis Egyetem, Farmakológiai és Farmakoterápiás Intézetének keretén belül működő CEMDC szervezi. A CEMDC tíz egyetem regionális oktatói hálózata mely a PharmaTrain által kidolgozott, nemzetközileg harmonizált, moduláris oktatási tervet és minőségi előírásokat követi. A nyert diploma nemzetközi elfogadottsággal rendelkezik. A gyógyszeripar és az egészségügy igényeit egyaránt kielégítő oktatási programot vezető akadémiai és ipari szakértők állították össze. Az oktatók nemzetközileg elismert hazai és külföldi szakemberek. A CEMDC PharmaTrain Center of Excellence nemzetközi akkreditációval rendelkezik.

Az oktatás moduláris felépítésű. Mindegyik modul 4 napig tart és vizsgával fejeződik be. Félévenként 2 modul kerül megrendezésre. A tanfolyam 8 modulból épül fel, 4 félévre terjed ki, és átfogó diploma záróvizsgával és szakdolgozat megvédésével fejeződik be. Rendelkezésre állnak továbbá E-oktatási modulok a tananyag elmélyítéséhez. A tanfolyam 2 évenként kerül megrendezésre.

Jelentkezés feltétele: orvosi, vagy gyógyszerészi, vagy mesterfokú természettudományi képzettség, illetve egyéb felsőfokú végzettség.

Az oktatás nyelve angol, a részvételhez megfelelő angol tudás szükséges.

Kapcsolattartó/szakfelelős: Dr. Kerpel-Fronius Sándor, cím: 1089 Budapest, Nagyvárad tér 4, tel./fax: (1) 210-4416, (1) 210 4412, email:kerpelfronius@gmail.com,

Jelentkezési határidő:
2017 augusztus 31. Július 31 elött jelentkező hallgatóknak tandíjcsökkentés tudunk adni. Jelentkezés: a honlapról letölthető jelentkezési lapon. (Kapcsolattartó: Lendvay Judit, tel: 30-4757366, email: cemdc3@gmail.com)

CEMDC 4. kurzusának moduljai, időpontok

  • 2017. szeptember – 2019 június között, félévenként 2 modul. (Előzetes időpontok)
  1. MODULE 1: INTRODUCTORY PROGRAMME & MODULE 1b. PRINCIPLES OF DISCOVERY OF MEDICINES AND DEVELOPMENT PLANNING (October 26-29, 2017)
  2. MODULE 2: NON-CLINICAL, PHARMACEUTICAL AND EARLY CLINICAL DEVELOPMENT (2017 November)
  3. MODULE 3: CLINICAL DEVELOPMENT OF MEDICINES: EXPLORATORY AND CONFIRMATORY (2018 February)
  4. MODULE 4: CLINICAL TRIALS (2018 May)
  5. MODULE 5: REGULATORY AFFAIRS; DRUG SAFETY and PHARMACOVIGILANCE (2018 September)
  6. MODULE 6: HEALTHCARE MARKETPLACE; ECONOMICS OF HEALTHCARE (2018 November)
  7. MODULE 7: BIOLOGICALS AND ADVANCED THERAPIES (2019 February)
  8. MODULE 8: GENERIC & BIOSIMILAR MEDICINAL PRODUCTS (2019 May)

Facebook:
https://www.facebook.com/CooperativeEuropeanMedicinesDevelopmentCourse/