PhD hallgatók jelentkezését várjuk!

Tudományos karrierre vágysz, melyet szeretnél világszínvonalú kutatási környezetben elkezdeni? Vagy a későbbi klinikai előmeneteled szeretnéd egy tudományos fokozattal elősegíteni? Esetleg még nem döntöttél, hogy elméleti kutató vagy klinikus leszel, de egy nemzetközileg elismert PhD fokozat megszerzése mindenképp jó ötletnek tűnik?

Bármelyik eset is áll fenn, érdemes megtekintened aktuális PhD kutatási témáinkat (a link alul található), melyek a Semmelweis Egyetem Elméleti és Transzlációs Orvostudományi, Gyógyszertudományi, Szentágothai János Idegtudományi valamint Molekuláris Orvostudományi Doktori Iskoláiban kerülnek meghirdetésre. Amennyiben valamelyik felkeltette érdeklődésed, jelentkezz bátran a megfelelő témavezetőnél!

A doktori képzés szabályai, formái (magyar állami ösztöndíjjal támogatott, önköltséges vagy egyéni fokozatszerző) illetve felvételi követelményei megtalálhatóak a Semmelweis Egyetem hatályos Szervezeti és Működési Szabályzatának III.3. részében:

https://semmelweis.hu/jogigfoig/files/2021/05/SZMSZ_HKR_III_KONYV_III_3_RESZ_Doktori-Szab%C3%A1lyzat_hatalyos_2021_05_07.pdf

Bár a doktori képzésre alapvetően egyetemi diplomával rendelkezők jelentkezhetnek, a SE ÁOK, FOK, GYTK, ETK és EKK tudományos diákkörös hallgatói a graduális képzés utolsó előtti és utolsó tanévében MD-PhD Kiválósági Ösztöndíjra is pályázhatnak, melynek elnyerése esetén tudományos munkájukat már a graduális képzés alatt elkezdhetik. A pályázati kiírás és feltételek az alábbi linken tekinthetők meg:

https://semmelweis.hu/phd/2021/08/04/md-phd-kivalosagi-osztondij-orvos-fogorvos-gyogyszeresz-es-egeszsegtudomanyi-hallgatok-reszere/

Bővebb tájékoztatásért fordulj: