Kimagasló szakmai munkája elismeréseként Intézetünk két munkatársának is kitüntetést adományozott Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter. A díjakat Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár adta át a magyar felsőoktatás napja alkalmából Budapesten rendezett ünnepségen.

Kiemelkedő hatású oktatási munkája, valamint tudományos tevékenysége elismeréseként Apáczai Csere János-díjat kapott Dr. Görbe Anikó egyetemi docens, operatív igazgatóhelyettes.

Az oktatás érdekében hosszabb időn át kiemelkedően végzett tevékenysége elismeréseként Trefort Ágoston-díjban részesült Dr. Riba Pál egyetemi docens, oktatási és minőségbiztosítási igazgatóhelyettes.

A kiváló egyetemi oktatóknak köszönhetően egyre sikeresebb a magyar felsőoktatás – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára pénteken Budapesten, magyar felsőoktatás napja alkalmából tartott díjátadón. Hankó Balázs hangsúlyozta: a díjakat átvevő kiváló oktatók hivatástudatának és szolgálatának köszönhető, hogy míg négy évvel ezelőtt hét magyar egyetem volt a világ legjobb felsőoktatási intézményeinek öt százalékában, mostanra 11-re nőtt a számuk, a tudományos teljesítmények száma 78 százalékkal emelkedett, a magyar szabadalmak, védjegyek száma pedig megnégyszereződött. A megújult magyar felsőoktatásban egyre többen tanulnak, idén mintegy 107 ezer új hallgatót vettek fel – tette hozzá az államtitkár.