A Semmelweis Egyetem Farmakológiai és Farmakoterápiás Intézete új postgraduális kurzust hirdet meg „Good Clinical Practice és Good Vigilance Practice elméleti és gyakorlati alapjai” címmel.

Helyszín:            A vírushelyzetre való tekintettel a kurzus távoktatás formájában történik
Időpont:              2020.10.14 – 2020.10.15 (FRISSÍTÉS: Távoktatás)
Kurrikulum:      
Link

A kurzus során a tapasztalt gyógyszeripari és hatósági szakemberek mutatják be a gyógyszerek teljes életciklusán átívelőaktuális gyógyszerbiztonsági követelményeket.

A tanfolyam első részében a Good Clinical Practice (GCP) gyógyszerbiztonsági vonatkozású folyamatai kerülnek bemutatásra. Az érdeklődők többek között hallhatnak a klinikai vizsgálatok tervezésének biztonságossági részleteiről, a klinikai vizsgálatok során fellépő nemkívánatos események kezeléséről, az éves gyógyszerbiztonsági jelentéssel (DSUR) kapcsolatos követelményekről, valamint a kiértékelés során használt statisztikai eljárásokról. Továbbá ebben a blokkban a hatóság, és az etikai bizottság képviselői is ismertetik az egyes eljárásokat.

A kurzus második felében a Good Vigilance Practice (GVP) összes modulját áttekintve, tematikusan kerülnek bemutatásra a farmakovigilancia követelmények és folyamatok, a mellékhatások és időszakos biztonsági jelentésektől kezdve agyógyszerbiztonsági rendszerekenés és sikeres kockázatcsökkentő és biztonságossági kommunikáción át az auditok és inspekciókig bezárólag.

A tanfolyam a gyógyszeriparban dolgozó kollégáknak, illetve a terület iránt érdeklődőknek szól.

Az OFTEX-ben és GYOFTEX-ben is akkreditált tanfolyam.
A tanfolyam GCP oklevelet nem ad.

A tanfolyam távoktatásos formában, várhatóan Zoom platformon kerül megvalósításra.

A jelentkezési lap az alábbi linken érhető el:
Jelentkezési lap

Jelentkezéssel, valamint további információkkal kapcsolatos elérhetőség: pharma.education@med.semmelweis-univ.hu

A program és előadók módosításának jogát fenntartjuk.