Az IFAPP (International Federation of Associations of Pharmaceutical Physicians, Gyógyszerfejlesztő Orvosok Egyesületeinek Nemzetközi Szövetsége) jelenleg 30 ország nemzeti társaságát egyesíti, és közel 7000 gyógyszerfejlesztő szakembert képvisel. Idén a Magyar Farmakológiai Társaság (MFT) Klinikai Gyógyszerfejlesztés (Pharmaceutical Medicine) szekciója is az IFAPP tagja lett, melynek megünneplésére európai értekezletet szerveztek a Semmelweis Egyetemen.

A rendezvény egyetemi házigazdája a Farmakológiai és Farmakoterápiás Intézet szaktanácsadója, Dr. Kerpel-Fronius Sándor volt, aki IFAPP vezetőségi tagként aktívan részt vett a magyar Pharmaceutical Medicine Szekció létrehozásában és a mostani rendezvény szervezésében is.

Dr. Ferdinandy Péter tudományos és innovációs rektorhelyettes, a Farmakológiai és Farmakoterápiás Intézet igazgatója, valamint az MFT elnöke nyitóbeszédében örömét fejezte ki, hogy a Semmelweis Egyetem adhat otthont ezen rangos nemzetközi rendezvénynek, mely egyrészt növeli az egyetem presztízsét, másrészt elősegíti a régió összefogását a klinikai gyógyszerfejlesztésben.

https://semmelweis.hu/hirek/2018/11/27/gyogyszerfejlesztok-europai-ertekezlete-a-semmelweis-egyetemen/