Munkakör:
– Pszichiáter rezidens
– Pszichiátriai osztály
– teljes munkaidő

A váci Jávorszky Ödön Kórház Pszichiátriai Osztályára keresünk pszichiáter szakorvost, szakorvosjelöltet, rezidenst vagy szakmát váltó, motivált kollégát.

Osztályunk a kórház pavilonjaiban található, nagy ágyszámú, aktív, rehabilitációs és krónikus ágyakkal rendelkezik. Zárt részleg, nyílt részleg, gerontopszichiátria és nappali kórház egységekből épül fel. A zárton a veszélyeztető betegek, a nyílton már nem veszélyeztető nagy kórképekben szenvedő, neurotikus vagy személyiségzavarral küzdő páciensek gyógyítása történik. A krónikuson mentális állapotuk miatt önmagukról nem vagy nem megfelelő mértékben gondoskodni képes, ápolásra, rehabilitációra szoruló, elsősorban demens és defektuálódott, súlyos pszichiátriai zavarú betegek kezelése zajlik. Nappali kórházunk a közösségi pszichiátriai ellátás keretében
hétköznap nappal komplex gyógyszeres, pszicho- és szocioterápiás munkát végez, ennek része a kórház kertjében történő munkaterápia is. Osztályos nagycsoport, több csoportfoglalkozás és egyéni ülések képezik az ellátás pszichoterápiás részét.

A Jávorszky Ödön Kórház nagy ellátási területű, számos profillal rendelkező városi kórház. Hatékony SBO és CT segíti a munkánkat. Osztályunk a pavilonrendszer részeként 10 éve teljesen felújításra került, így a hazai pszichiátriákkal ellentétben kiváló infrastruktúrája van, a gyógyításhoz igényes, lélekemelő közeget biztosít. Minden orvosnak saját szobája van hozzátartozó fürdővel, így a betegek ellátása saját, nyugodt környezetben történik.

A szakmánkból és a kórház magas betegforgalmából adódóan – a hiányszakmás ösztöndíj mellett – a kapható legmagasabb ügyeleti díjat kapják a rezidensek. Három szakorvos, három rezidens és három klinikai szakpszichológus alkotja csapatot. A szociális problémák okozta nehézségekben szociális nővérünk segít minket. A nővérek motiváltak és tapasztaltak, mindenben segítik a kezdő kollégákat is. Közösségünk partneri, csapatorientált szellemben működik, egészség- és családbarát, empatikus és alkalmazkodó.

Az osztályunkon rendszeresen zajlanak klinikai kutatások, ezekbe a megfelelő szaktudás megszerzését követően csatlakozni lehet (pl. eszketaminnal végzünk intenzív kezeléseket és vizsgálatokat).

A rezidensek képzését fontosnak tartjuk, minden pályakezdő motivált tutort kap, aki mindenben (betegellátás, továbbképzések, lelki problémák) segíti. A törzsképzés modul a gyermekpszichiátria kivételével kórházunkban teljesíthető, a szakgyakorlati idő legnagyobb része is – ily módon kevés ingázásra lesz később szükség. Havonta 2-4 ügyelet vállalandó, amely jól tolerálható és a szakmai fejlődéshez egyébként is elengedhetetlen.

Amennyiben felkeltettük érdeklődésed, keress minket bátran!

Munkáltató:
– Váci Jávorszky Ödön Kórház
– 2600 Vác, Argenti Döme tér 1-3
– Dr. Gölle László
– gollelaszlo@gmail.com
– 0627620-620/1336

Munkaerő igény:
– rezidens

Honorárium:
fix bérezés

A jelentkező által elküldendő mellékletek:
CV