Online könyvek és jegyzetek projekt

 

A Hallgatói Önkormányzat egy új, nagyszabású projektje az online könyvek és jegyzetek rendszerének létrehozása.

Az Egyetem, illetve a Hallgatói Önkormányzat minden lehetőséget megvizsgálva a legjobb megoldásnak egy saját rendszer létrehozását látja.

A továbbiakban szeretném ismertetni a projektet, illetve az elképzeléseinket:

  • Az online könyvek és jegyzetek projekt fő célja egy olyan saját platform létrehozása, ahol a hallgatók hozzáférnek az összes könyvhöz az Egyetem minden Karán, illetve hallgatók által beküldött és válogatott jegyzetekhez is. Ezáltal nem kellene a nehéz könyvek terhét cipelni, és ezen felül rendkívül környezetbarát megoldás lenne.

  • „Kiváló Jegyeztek” projekt keretében a megfelelő minőségű jegyzetek összegyűjtése és megosztása hallgatósággal pályázatok keretében.

  • Az előadók diasorainak összegyűjtése és jól használható jegyzetekké alakítása, különös tekintettel az Egészségtudományi Kar igényeire.

  • Az elképzelésink közé tartozik, hogy a weboldalra csak SeKA azonosítás után lehetne hozzáférni, biztosítva az illetéktelen emberek kizárását.

  • Oktatói és szerzői oldalról felmerül a szerzői jogok kérdése, erre jogászok segítségét vennénk igénybe. Többféle megoldást látunk erre a kérdéskörre.

  •  Hallgatói oldalról felmerül a jogtalan megoldások lehetősége, melyre azt a megoldást találtuk ki, hogy letöltés helyett csak megtekinteni lehetne a könyveket. Példának vegyük a sokak által ismert Netflix példáját: egy jelképes összegért elérhető korlátlanmennyiségű film, melynek analógja esetünkben az összes egyetemi könyv és jegyzet. Sokkal körülményesebb és időigényesebb lenne minden oldalt egyesével képernyőfotóval rögzíteni és lementeni, sokkal jobban meg fogja érni az embereknek előfizetni a szolgáltatásra.
  • Az elkészült a weboldalnak, az Egészségügyi Közszolgálati Kar hallgatói által fejlesztett Semmelweis applikációba való integrálási lehetősége kapcsán is meg fogjuk vizsgálni.

  • Finanszírozási és költségtervezeti kérdéskörökkel kapcsolatban több lehetőséget is figyelembe fogunk venni, a legfőbb érdekképviseleti elv mentén fogjuk kiépíteni, melyben a számotokra legmegfelelőbb rendszereket hozzuk majd létre.