Az esős évszakkal nem csak a sárga levelek, reggeli köd és délutáni sötét köszöntött be, hanem sajnos a vírus második hulláma is, ezzel együtt pedig a karantén is, így a szokásos őszi-téli bruncholásokat, kávézgatásokat és éttermezgetéseket kénytelenek vagyunk legkorábban tavaszra halasztani. Ez azonban nem jelenti azt, hogy magunkra vagyunk hagyva a konyhában, az éttermek többsége hamar átállt a házhozszállításra, így nem kell csak (helyenként, valljuk be, hiányos) főzőtudásunkra hagyatkoznunk. A nyomtatott számban megjelent ‘Budapest rejtett kincsei’ rovat nyomán szeretnénk itt pár tippet adni, hogy honnan érdemes beszerezni az ebédet vagy vacsorát, ha már elmenni érte nem feltétlen lehet. Tekintsétek ezt a cikket amolyan hiánypótló kistestvérnek vagy unokatesónak. Amint lehet érkezünk további beülős-kiülős helyekkel, addig pedig fogadjátok sok szeretettel ezt a rövid összeállítást a kedvenc budapesti rendelős helyeinkről. Ha van kedvenc helyed, amit szívesen ajánlanál másoknak: ne habozz, írj nekünk nyugodtan!

  • Pitagorasz: Sokaknak ismerős lehet a Kálvin téri kis gyrosos, örömmel jelentem, hogy a házhoz szállított ételük van olyan jó, mint a friss, helyben készült verzió. Klasszikus görög gyros sült burgonyával, tzatzikivel és minden földi jóval, amit a kedves rendelő szíve megkíván, kiadós adagok és pénztárcabarát árak. Ha görög ízekre vágytok, tovább nem is érdemes keresni, megtaláljátok NetPincéren és Wolt-on is, csak ajánlani tudom őket!
  • Planet Sushi: A név hallatán nem éri nagy meglepetés a kedves olvasót, a Planet Sushi a japán ízvilág színe-javát varázsolja a küszöbünkre, legyen szó sushiról, ramenről, miso levesről, vagy számtalan udon tésztás különlegességről. Ha hiányzik egy baráti sushizás, ne habozzatok rendelni egy boxot, nem fogtok csalódni benne!
  • Fasírtfutár: Újabb beszédes név, azonban itt a fasírozott mellett finom házias ételeket is találunk: lecsó, bundáskenyér és diétás ételek egyaránt rendelhetőek. Azonban, lássuk be, amiben igazán jók, azok a fasírtok, egy ilyen egyszerű ételt ennyiféleképpen és ilyen ízletesen elkészítve ritkán talál az ember.
  • Pesti Pipi: Talán ismerősen cseng a név, a városban több helyen is van üzletük, de a jó hír, hogy egy lépést sem kell érte megtennünk, a pipi szállítmány házhoz érkezik! Hamburgerek széles választéka és egyéb húsételek várják, hogy betöltsék a belsődben tátongó űrt, pénzedért cserébe garantáltan nem maradsz éhes. 
  • +1: A kisebb éttermeknek most sokkal inkább szüksége van a támogatásunkra és rendeléseinkre. Tudom, milyen késztetést jelent egy sajtburesz vagy egy strips, így örömmel értesítelek benneteket, hogy majdnem az összes gyorsétterem kínálata elérhető házhozszállításra, legyen szó McDonalds-ról, vagy KFC-ről, esetleg Zing Burgerről. Keressétek őket NetPincér vagy Wolt applikáción, vagy közvetlen a vendéglátóipari egység honlapján!