Szerkesztő: Tájmel Dorina

A Megyeri híd egy Újpestet Budakalásszal összekötő híd a Duna felett, mely a magyar fővárost elkerülő M0-ás autóút része. A hidat 1993-ban kezdték el tervezni, az építés megkezdésére azonban csak 2006-ban került sor. Felépítése 63 milliárd forintba került, végül 2008. szeptember 30-án adták át az új hidat.  Ez az ország első ferdekábeles hídja, ám ami ennél is érdekesebbé teszi történetét, az az elnevezésére indított szavazás.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium kétfordulós internetes szavazást hozott létre a híd lehetséges névötleteit illetően. A három legtöbb szavazatot kapó névajánlást a helyi kormány, térképészek, nyelvészek és más szakértők által javasolt nevekkel együtt terjesztették volna elő egy bizottságnak, hogy kiválasszák az új híd nevét. Névötletet jelölni a szavazásra 2006. augusztus 21-ig volt lehetősége a publikumnak, és a szavazás ugyanezen év szeptember 6-án zárult.

A Reuters nevű hírportál 2006. augusztus 1-én írta meg a hírt, miszerint a legtöbb szavazatot kapott jelölt a „Chuck Norris híd” volt az amerikai származású akciófilm sztár, Chuck Norris után.

Ezt követően augusztus 9-én a szintén amerikai humorista, Stephen Colbert taglalta az esetet a The Colbert Report című műsorában arra kérve a nézőit, hogy látogassanak el az online szavazás weboldalára és szavazzanak rá Norris helyett. A következő napra a nevére leadott voksok száma 230-szorosra nőtt, így ismét felhívta nézői figyelmét a szavazásra. De most már nem az eredeti weboldalra irányította őket, hanem, leegyszerűsítve a dolgukat, kitett egy linket a saját Colbert Nation nevű oldalára, amit követve könnyebben tudtak szavazni „kikerülve azt a sok olvashatatlan magyart”. Colbert weboldala indirekt módon lehetőséget adott „az urnák megtömésére”, így egy ember több szavazatot is le tudott adni Colbert nevére.

Augusztus 15-én megismételte felhívását, miszerint szavazzanak rá, így augusztus 22-ére a „Stephen Colbert híd” elnevezés vezetett 17 millió szavazattal, ami így nemcsak, hogy 14 millió szavazattal megelőzte a második helyen álló „Zrínyi híd” nevet, de 7 millió szavazattal több volt, mint Magyarország teljes lakosságának száma. Ugyanezen a napon az oldal bejelentett egy újabb kört a szavazásból, ám itt már regisztrációhoz kötötték a szavazat leadását. Ezek után Colbert felszólította nézőit, hogy „hívják vissza a kutyákat”, és ne szavazzanak tovább, ám ennek ellenére is a „Stephen Colbert híd”- elnevezés maradt a favorit a második fordulóban.

Simonyi András (hazánk washingtoni nagykövete 2002 és 2007 között) 2006. szeptember 14-én bejelentette a The Colbert Report műsorában, hogy Stephen Colbert ugyan megnyerte a szavazást, azonban Magyarország törvényei értelmében hidat csak magyar állampolgárságú és elhunyt személyről lehet elnevezni. Kárpótlásul azonban Simonyi meghívta Colbertet Magyarországra, hogy nézze meg az építkezést saját maga, és adott neki egy magyar útlevelet, valamint 10.000 forintot, mellyel Colbert viccből azonnal meg is próbálta vesztegetni Simonyit, hátha mégis nyerhet.

Végül a második fordulós szavazás eredményeit nem vették figyelembe, annak ellenére sem, hogy a „Zrínyi híd” megszerezte a szavazatok 23%-át, és ezzel a harmadik helyen végzett. A „Megyeri híd” elnevezést végül a Földrajzinév-bizottság adta egy internetes szavazó javaslata alapján, arra hivatkozva, hogy a híd Káposztásmegyert és Békásmegyert köti össze.