Szerkesztő: Csókay Bernadett


Idén is megrendezésre került egyetemünk „Gólyatali” nevű eseménye, mely az első hivatalos találkozás lehetőségét kínálta fel a leendő elsőéveseknek. Ezen a délutánon az Elméleti Orvostudományi Központ először a Hallgatói Önkormányzat lelkes tagjaival, a szervezőkkel, majd a náluk is izgatottabb gólyákkal telt meg. Ahogy már lassan hozzászokhattunk, erről a rendezvényről sem hiányozhatott a járványügyi helyzet számos intézkedése: a tesztelés hőmérő segítségével, a tucatnyi Semmelweis 250-es maszk, valamint az épület bármely pontján elérhető kézfertőtlenítési lehetőség és a gondosan, egymástól minimum 1,5 méterre elhelyezett székek sora.

 

Az egyetem minden karáról jöttek hallgatók, ki baráttal, kisebb társasággal. Akadt olyan is, aki egyedül érkezett, hogy minél több új emberrel tudjon megismerkedni (esetleg meglepetésként érje egy-egy régi ismerős felbukkanása). A regisztráció és triázs után mindenki kapott egy etikettcetlit, melyre a keresztnevét és a választott karát kellett felírnia, ezzel is megkönnyítve az ismerkedést, barátkozást.

A programok kezdete előtt adódott idő közelebbről megismerni az épület földszintjét és megfigyelni az alakuló standokat, melyek az egyetemen belüli szervezeteket képviselték és hirdették; továbbá megkeresni az azonos szakra jelentkező lehetséges csoporttársakat és megvitatni a gólyatáborral és az egyetemmel kapcsolatos elvárásokat, félelmeket. A következő sorokban ezekből a beszélgetésekből idézünk:

 „Leginkább a tananyag mennyisége, valamint a bukás „élménye” az, amitől tartok.

„Édesanyám gyógytornász, ezért nem volt kérdés, hogy én hova fogok jelentkezni. Ebben a szakmában Ő a példaképem.

Zsófi, Réka, ETK

„Nagyon tetszik az épületben, hogy sok ablak van, így mindenhonnan beszűrődik a fény. Tetszenek ezek a színes, plafonról lelógó üvegdíszek, a modern stílusú épület.”

„Nagyon félünk az anatómiától. De attól tényleg nagyon.”

„Tervezünk menni a gólyatáborba. Szeretnénk sok új barátot szerezni, beilleszkedni, kíváncsiak vagyunk a „híres” gólyatáboros játékokra, feladatokra, bulikra.”

 Gréti, Marci, Reni, ÁOK

 „Már régen eldöntöttem, hogy a Semmelweis Egyetemre szeretnék jelentkezni. Először az ÁOK volt tervben, aztán megváltoztattam a GyTK-ra.

 „Voltunk már az egyetemi nyílt napon, meglátogattuk az Education a Semmelweis Egyetem standját és részt vettünk a Semmelweis Egészségversenyen is.”

Vica, Angi, GYTK

A szabad társalgást követően Prof. Dr. Merkely Béla Rektor úr, majd Tripolszky Bálint, a Hallgatói Önkormányzat elnöke köszöntötte a gólyákat, ezt követően pedig egy pódiumbeszélgetés keretein belül személyesebb hangvételre váltottak. Sor került arra is, hogy kisebb csoportokba rendeződve, a már tapasztaltabb egyetemistákkal közösen megbeszélésre kerüljenek a gólyák számára legfontosabb kérdések. A délután hangulatához a kellemes háttérzene, finom péksütemények és üdítők is hozzájárultak.

Reméljük, az esemény felejthetetlen  élmény marad minden idei elsőévesünk számára!