1. Pokémon – Pikachu, a detektív

(Pokémon Detective Pikachu)

Megérkezett a Pokémon franchise első élőszereplős mozifilmje, a Pokémon – Pikachu, a detektív. A történet Harry Oldman detektív misztikus eltűnésével kezdődik. Az ő 21 éves fia Tim fiatalabb korában még Pokémon edző szeretett volna lenni –, aki elkötelezi magát, hogy kideríti, mi történt az apjával. Ekkor találkozik a detektívként feltűnő Pikachuval, és mint kiderül, Tim az egyetlen, aki érti a beszédét. A végtelenségig elragadó, sárga kis pamacs segítségével pedig lassacskán megtalálják a kirakós darabkáit.

Ha te is a Pokémonon nőttél fel, akkor többet nem is kell mondanom. Természetesen egy ilyen nagyszabású filmre megannyi elvárással fogunk beülni. A filmnek vannak hibái, hiszen nem tudja 100%-osan reprodukálni a gyermekkorod, de úgy gondolom, ha valaha is volt okod szeretni a Pokémont, akkor ne hagyd ki ezt a filmet. Pikachut egyébként Ryan Reynolds szinkronizálta, aki remélhetőleg még több komikumot ad majd a figurához.

#kiakedvencpokemonod?

Hazai bemutató: 2019. május 9.

Műfaj: animációs, családi, misztikus, kaland, vígjáték, sci-fi

Játékidő: 1h 44min

IMDb: 7,2

Tomatometer: 64%

2. John Wick: 3. felvonás – Parabellum

( John Wick: Chapter 3 – Parabellum)

Végre érkezik a John Wick harmadik része! Az első két rész az elmúlt évtized legjobb akciófilmjei között van számon tartva. Bízzunk abban, hogy a harmadik rész is hozza a nagyszerű forgatókönyvet, akciójeleneteket és a Keanu Reeves által nyújtott prémium minőséget. Mielőtt beülnél rá, ajánlott pótolni az első két részt, ha még nem láttad volna. Noha természetesen (várhatóan) ez a rész is önállóan egész film-élményt fog nyújtani. A történet onnan folytatódik, hogy John Wick az alvilág üldözöttévé válik, mert megszegte az egyik legfontosabb törvényt: a bérgyilkosok számára megpihenést/szállást nyújtó Continental területén ölt meg valakit. A szuper assassin fejére 14 millió dolláros vérdíjat tűztek ki. Te mit tennél, ha célpontjává válnál minden élő és mozgó bérgyilkosnak?

Hazai bemutató: 2019. május 16.

Műfaj: bűnügyi, akció, dráma, thriller

Játékidő: 2h 10min

IMDb: 8,2

Tomatometer: 89%

3. Szívek királynője

(Dronningen)

Egy mélyreható történet, amely egy sikeres ügyvéd, Anne „átalakulását” mutatja be. Anne veszélybe sodorja családját és karrierjét, amikor elcsábítja mostohafiát. A film egy tragikus visszaemlékezés arról, hogy mind képesek vagyunk bántani azt, akit a leginkább szeretünk. Ha nem is felvidító, de mindenképpen magával ragadó, ahogy egy ilyen szokatlan alapfelállásból milyen történetet képes elmesélni nekünk a forgatókönyvet író Maren Louise és Kaehne May el-Toukhy.

Hazai bemutató: 2019. május 16.

Műfaj: dráma

Játékidő: 2h 7min

IMDb: 8,0

Tomatometer: 100%

4. Aladdin

Emlékszel még, mikor esti mesének Aladdint nézted otthon a TV-ben? Esetleg anyukád olvasott róla neked? Egyik sem? Bármi is a válaszod, itt a lehetőség, hogy újra átéld, vagy legelőször találkozz az elbűvölő, sok szívnek kedves csodálatos kis mesével, ami az eredeti 1992-es verzió élőszereplős változata. A történet egy utcákon tengő-lengő fiúról, Aladdinról, szerelméről Jázmin hercegnőről és egy mindennél szórakoztatóbb Dzsinnről szól. Talán az új szinkronhangok és az újfajta Dzsinn miatt először furcsa lesz, de egy esélyt mindenképpen megérdemel. Persze tudom, hogy a régi „az igazi”, de talán az 1990-es években használt rajzfilmes technika már nem nyerné el a tetszésedet, történet ide vagy oda.

Hazai bemutató: 2019. május 23.

Műfaj: családi, romantikus, kaland, vígjáték, fantasy, musical

Játékidő: 2h 8min

IMDb: 7,0

5. Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

( Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile) 

A film Theodore Robert ’Ted’ Bundyról, amerika egyik leghíresebb sorozatgyilkosáról szól. A férfi harminc nő meggyilkolását vallotta be, de hogy ez volna-e áldozatainak valódi száma, arra máig nem derült fény. Bundy egyébként szerető családban élt, feleségével és kislányával. Az egyetemen pszichológiát majd jogot tanult, a tanárok is kedvelték. Jóképű, megnyerő és okos fiatalemberré vált… látszólag. Az általános iskolában nehezére esett beilleszkednie, sokszor volt nevetség tárgya, amihez még hozzá kell tenni korábbi tragikus családi hátterét. Ezek mind eltéríthették őt arra az útra, amelyen végül a filmvásznon is láthatjuk.

Hazai bemutató: 2019. május 23.

Műfaj: életrajzi, bűnügyi, dráma

Játékidő: 1h 50min

IMDb: 6,7

Tomatometer: 57%

Képek forrása: Indie Wire, outnow.ch, lineage2db, index