A Semmelweis Egyetem Hallgatói Önkormányzatának közleménye:

A Semmelweis Egyetem Hallgatói Önkormányzatának legfontosabb feladata a hallgatók érdekeinek védelme, véleményük képviselete, és mindezek által az Egyetem oktatásának és a hallgatói életnek a folyamatos fejlesztése. Fontosnak tartjuk, hogy a Semmelweis Egyetem által kiadott oklevelek, minősítések és tudományos fokozatok magas színvonalat képviseljenek és folyamatosan erősítsük Egyetemünk jó hírét, hazai és nemzetközi megbecsülését.
A Hallgatói Önkormányzatnak nem feladata már kiadott oklevelekkel, minősítésekkel, tudományos címekkel kapcsolatos döntések meghozatala. Véleményünk szerint a köztársasági elnök úr kisdoktori értekezésével összefüggésben létrehozott kari tényfeltáró bizottság számos megállapítást rögzített, amelyek alapján az arra hivatott testület – a doktori cím odaítélésekor hatályos jogszabályok rendelkezéseire is figyelemmel – megalapozott döntést tud hozni az ügyben.
Végül szeretnénk mindenkit kérni, hogy véleményét kulturált formában, egyetemi polgárhoz méltó módon fejtse ki, ezzel is elősegítve a döntésre jogosult szerv felelősségteljes döntését. A Semmelweis Egyetem Hallgatói Önkormányzata továbbra is mindent meg fog tenni azért, hogy hallgatóink az ország egyik legjobb egyetemén szerezhessenek diplomát.

Vámosi Péter                          Vágó Levente                              Túri Kitti

ÁOK HÖK elnökhelyettes           TSK HÖK elnök                      EKK HÖK elnök

 

           Nagy Ádám                                Al-Katib Kamil                 Nagy Lilla Nikoletta

   GYTK HÖK elnök              FOK HÖK elnök, EHÖK alelnök        ETK HÖK alelnök

 

          Szécsényi-Nagy Balázs

        EHÖK elnök