Új kormányrendelet Covid-19 !

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a2100469.kor

Házirend

A Gyermekfogászati és Fogszabályozási Klinika a gyermekfogászat és fogszabályozás országosan elismert központja. Klinikánkon rendelkezésre állnak a legújabb fogászati anyagok és eszközök, melyek biztosítják a színvonalas gyógyító–megelőző tevékenységet.

Klinikánkon Páty lakosainak fogszabályozó szakellátását, illetve Budapest Főváros VIII. kerület Józsefváros gyermekfogászati alapellátását biztosítjuk. Ezen felül emelt szintű és speciális fogszabályozó és gyermekfogászati szakellátást végzünk, így ellátjuk a fejlődési rendellenességgel született, illetve szisztémás betegségben szenvedő gyermekeket, valamint bonyolultabb, akár műtéttel kombinált ortodonciai kezeléseket is végzünk.

Az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikával együttműködésben a hasadékos páciensek ellátását, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházzal kooperálva a fogyatékkal élő kiskorúak ambuláns narkózisban történő fogászati kezelését végezzük.

Az emelt szintű ellátás szükségességének megítélése szakorvosi feladat, így Klinikánkra a területileg illetékes fogszabályozó vagy gyermekfogorvos, gyermekorvos szakorvostól kapott, hiánytalanul kitöltött beutalóval tudjuk fogadni a pácienseket, amely tartalmazza az eltérések felsorolását is.

Beutaló nélkül csak sürgősségi esetben, akut fájdalom esetén látjuk el a betegeket. Ez alól kivételt képeznek a hasadékos újszülöttek, akiket soron kívül, de előzetesen telefonon (06-1-459-1500 telefonszámon, a 59303, 59304, 59305, 59365 melléken) megbeszélt időpontban fogadunk, valamint a fogyatékkal élők, akiket ambuláns narkózisban történő fogászati kezelés esetén a 06-1-459-1500/59297 telefonszámon előzetesen egyeztetett időpontban várjuk az első konzultációra. Ízületi érintettség esetén a gnathológiai szakrendelésről beutalt pácienseket fogadjuk.

Az emelt szintű szakellátás törvényi háttere: 48/1997. (XII. 17.) NM rendelet, a kötelező egészségbiztosítás keretében igénybe vehető fogászati ellátásról 5. §-a.

„Az Ebtv. 12. §-a (1) bekezdésének d) pontja alapján az alapbetegséggel kapcsolatos fog- és szájbetegségek kezelése emelt szintű alap- és szakellátás keretében történik, ha a biztosított 

  1. a) a kezelőorvosa által igazoltan alapbetegségével összefüggő súlyos veszélyeztetettsége miatt általános fogászati alap- és szakellátás keretében nem látható el,
  2. b) az arc, állcsont, szájüreg fejlődési rendellenességben, szájüregi daganatos betegségben vagy a stomatognathrendszer egyéb súlyos megbetegedésében szenved,

és a biztonságos ellátás csak az emelt szintű ellátásra kijelölt egészségügyi szolgáltatók szakmai hátterével valósulhat meg.”

A területileg illetékes fogszabályozó szakorvos elérhetőségéről információt a lakóhely szerint illetékes Önkormányzattól kaphatnak.