Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. október 21.
406102 Összes oltás

Új kormányrendelet Covid-19 !

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a2100469.kor

Házirend

A Gyermekfogászati és Fogszabályozási Klinika a gyermekfogászat és fogszabályozás országosan elismert központja. Klinikánkon rendelkezésre állnak a legújabb fogászati anyagok és eszközök, melyek biztosítják a színvonalas gyógyító–megelőző tevékenységet.

Klinikánkon Budapest Főváros XIX. kerület Kispest, valamint Páty lakosainak fogszabályozó szakellátását, illetve Budapest Főváros VIII. kerület Józsefváros gyermekfogászati alapellátását biztosítjuk. Ezen felül emelt szintű és speciális fogszabályozó és gyermekfogászati szakellátást végzünk, így ellátjuk a fejlődési rendellenességgel született, illetve szisztémás betegségben szenvedő gyermekeket, valamint bonyolultabb, akár műtéttel kombinált ortodonciai kezeléseket is végzünk.

Az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikával együttműködésben a hasadékos páciensek ellátását, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházzal kooperálva a fogyatékkal élő kiskorúak ambuláns narkózisban történő fogászati kezelését végezzük.

Az emelt szintű ellátás szükségességének megítélése szakorvosi feladat, így Klinikánkra a területileg illetékes fogszabályozó vagy gyermekfogorvos, gyermekorvos szakorvostól kapott, hiánytalanul kitöltött beutalóval tudjuk fogadni a pácienseket, amely tartalmazza az eltérések felsorolását is.

Beutaló nélkül csak sürgősségi esetben, akut fájdalom esetén látjuk el a betegeket. Ez alól kivételt képeznek a hasadékos újszülöttek, akiket soron kívül, de előzetesen telefonon (06-1-459-1500 telefonszámon, a 59303, 59304, 59305, 59365 melléken) megbeszélt időpontban fogadunk, valamint a fogyatékkal élők, akiket ambuláns narkózisban történő fogászati kezelés esetén a 06-1-459-1500/59297 telefonszámon előzetesen egyeztetett időpontban várjuk az első konzultációra. Ízületi érintettség esetén a gnathológiai szakrendelésről beutalt pácienseket fogadjuk.

Az emelt szintű szakellátás törvényi háttere: 48/1997. (XII. 17.) NM rendelet, a kötelező egészségbiztosítás keretében igénybe vehető fogászati ellátásról 5. §-a.

„Az Ebtv. 12. §-a (1) bekezdésének d) pontja alapján az alapbetegséggel kapcsolatos fog- és szájbetegségek kezelése emelt szintű alap- és szakellátás keretében történik, ha a biztosított 

  1. a) a kezelőorvosa által igazoltan alapbetegségével összefüggő súlyos veszélyeztetettsége miatt általános fogászati alap- és szakellátás keretében nem látható el,
  2. b) az arc, állcsont, szájüreg fejlődési rendellenességben, szájüregi daganatos betegségben vagy a stomatognathrendszer egyéb súlyos megbetegedésében szenved,

és a biztonságos ellátás csak az emelt szintű ellátásra kijelölt egészségügyi szolgáltatók szakmai hátterével valósulhat meg.”

A területileg illetékes fogszabályozó szakorvos elérhetőségéről információt a lakóhely szerint illetékes Önkormányzattól kaphatnak.