Időpontkérés

Vizsgálatra való jelentkezés és ellátott betegek köre: 

Az osztály országos szintű ferezis centrum. A betegek előjegyzése kizárólag a betegek kezelőorvosával történő személyes konzultáció alapján, a telefonközponton keresztül történik:

+36 1 4591500/58647-es mellék

Házon belüli elhelyezkedés: A Terápiás Aferezis Osztály a Klinika földszintjén található.

Rendelési idő

Szakorvosok:

Szakrendelésvezető:
dr. Tremmel Anna klinikai főorvos

Rendelési idő: hétfő-péntek: 8:00-12:00
Rendelés helye: terápiás aferezis részleg (földszint)

dr. Gulyás-Horváth Eszter klinikai szakorvos

Asszisztensek: 

Kerezsi Katalin

Kovács Éva 

Bemutatkozás

Bemutatkozás: 

Az aferezis egy multidiszciplináris orvosi tudomány, mely közel 50 éve folyamatosan fejlődik. Két nagy részre bontható: terápiás és készítmény előállító. Osztályunkon terápiás aferezis kezeléseket folytatunk.

Elvégzett vizsgálatok és profilok: 

A terápiás aferezis kezelések egy része immun-szupresszív, míg másik része immun-moduláns eljárás. Plazmacserét, citafereziseket, azon belül mononukleáris-, granulocita-, limfocita-, trombocita sejtek deplécióját, és gyűjtését végezzük , fotoferezis kezelési eljárásokat jelenleg GVHD, Cutan T sejtes lymphoma (Sezary szindróma, Mycosis fungoides) és Progresszív szisztémás sclerosis diagnózisok esetén folytatunk NEAK (OEP) finanszírozottan. Folyamatban van a szelektív plazmacsere kezelések beállítása is. A kezelések mellett feladatunk az oktatás is, alap és postgraduális szinten, angol, német és magyar nyelven.

Az osztály vezetője Dr. Tremmel Anna klinikai főorvos, aki Dr. Gulyás-Horváth Eszter és két asszisztens közreműködésével végzi a kezeléseket. Az osztály munkáját Prof. Dr Domján Gyula segíti.