A „siker” és a „boldogság” szavak mára teljesen elinflálódtak. Mindenki szeretné, mindenki vágyja és hajtja őket, mégis egyre ködösebbek, egyre semmitmondóbbak. Mindeközben pedig olyan frázisok között élünk, mint a „siker fejben dől el”, a „siker csak rajtunk múlik”, sőt „bármit elérhetünk”, meg hogy „ki kell lépnünk a komfortzónánkból”. Ezek azonban erős jóindulattal is féligazságok, nyersen fogalmazva ordas hazugságok, melyek becsapják a gyanútlan felhasználót.

Meghívott előadónk, Limpár Imre, nemrég megjelent könyvében (A siker tervezhető – A praktikus tudás lélektani könyve címmel) így vélekedik: „A változás nem magától történik, hanem kőkemény, szenvedéssel teli és örömökkel tarkított belső munkából fakad, és nem egyszerűen attól jön létre, hogy a tükör előtt különféle varázsszavakat mormolunk – bármennyire is kecsegtetően kínálják ezt az üveggyöngyöt oly sokan.”

Az előadás tiszta vizet kíván önteni a siker pszichológiájának poharába, hogy kevésbé legyünk megvezethetők a hétköznapjaink mókuskerekének forgatagában, amiből reményeink szerint lesz kiút, s kinek-kinek egy sikeresebb jövő válik elérhetővé.

Limpár Imre, tanácsadó szakpszichológus szakmájában azon kevesek közé tartozik, akiket sokkal inkább a jövő, mintsem a múlt érdekel. Elsősorban a hogyanok foglalkoztatják, és a változás mikéntjei. Szakterületei az időgazdálkodás, a karriermenedzsment, a konfliktus- és stresszkezelés, az önbizalom pszichológiája.

Helyszín: Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri Elméleti Tömb Díszterme
Időpont:  2019. május 02. (csütörtök)18 óra