A Semmelweis Talks következő alkalmával az egészségügyi hierarchiáról tart előadást Dr. Bakacsi Gyula közgazdaság-tudományi és vezetés-szervezési szakértő, kutató professzor, egyetemi tanár, a Szervezeti magatartás és vezetés című könyv írója.

Az egészségügy hierarchiáját nem oktatják egyetemeken – abba „beletanulsz”, de legalább is az elsők között lesz, amit megtapasztalsz a betegellátás során. Rengeteg hallgató látja testközelből a hierarchia árnyoldalait – aztán a végzést követően mégis szinte mindenki belesimul „a rendszerbe”, ki könnyebben, ki rögösebb úton… Ez az egyik olyan aspektusa a szakmának, amiről mindenki tud – de vajon érted is, hogy miért működik úgy, ahogy?

Azaz: mi is pontosan a hierarchia? Hogyan működik, hogyan alakul ki és milyen erők mozgatják?

Márciusban a vezetéstudomány egyik legjobb humorú professzora, Bakacsi Gyula érkezik hozzánk, aki több más terület mellett közel húsz éve mozog az egészségügyi szektorban is – felsővezetők és pályakezdők között egyaránt. Rendszeresen oktatott témái közé tartozik a motiváció és a hatalom – ez alkalommal pedig arról beszél majd, mit érdemes tudnod a hierarchiáról az egészségügyben és hogyan érdemes pályakezdő fejjel hozzáállnod ehhez az évszázadok óta fennálló jelenséghez.

Helyszín: Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri Elméleti Tömb Díszterme
Időpont:  2019. március 25. (hétfő) 18 óra