A Semmelweis Egyetem úttörő törekvéseinek köszönhetően azon európai felsőoktatási intézmények között volt, amelyek elsőként hoztak létre külföldre kihelyezett képzéseket. Ezen képzéseink lehetővé teszik, hogy Semmelweis diplomát kapjanak olyan – elsősorban külföldi – hallgatók, akik tanulmányaik jelentős részét a partnerintézménynél végzik.

Hamburg, Németország

Asklepios Campus Hamburg

Asklepios Campus Hamburg Graduation CeremonyIndulási év: 2008
Képzés nyelve: német
Oktatók: német, magyar
Kiadott diploma: M.D.

A Semmelweis Egyetem és az Asklepios Medical School gyümölcsöző együttműködése új távlatokat nyit az európai egyetemek világában. Az új és egyedülálló oktatási modell lehetőséget nyújt a Semmelweis Egyetem idegen nyelvű hallgatói számára, hogy a budapesti elméleti képzés után tanulmányaikat a magyar tanterv alapján, a hamburgi campuson folytassák, és a Semmelweis Egyetem diplomáját kapják meg. A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar Asklepios Campus Hamburg kétnemzetiségű kar, mely a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karának keretein belül működik, és az Amszterdami Szerződés alapján hoztak létre. Sikeres és egyedülálló minta jött Európában létre, amely a minőségi próbát már kiállta.

Lugano, Svájc

Lugano

Indulási év: 2009
Képzés nyelve: olasz
Oktatók: svájci
Kiadott diploma: BSc

A Semmelweis Egyetem luganói képzése a L.U.de.S (Libera Università degli Studi) Luganói Egyetemmel együttműködve az Egészségtudományi Kar kezdeményezéseként jött létre. A luganói fizioterápiás alapképzés (BSc) teljes egészében megegyezik az Egészségtudományi Kar által ajánlott alapképzéssel. Ennek megfelelően a képzés 4 tanéven keresztül folyik és elméleti, illetve gyakorlati oktatásból tevődik össze. Az oktatás nyelve angol. A diploma megszerzését követően a frissen végzett szakemberek az Európai Unió teljes területén elhelyezkedhetnek. A Magyar Akkreditációs Bizottság 2009-ben engedélyezte a képzést, és azt követően a program elindult 19 regisztrált hallgatóval. A második évben már 60-an jelentkeztek a luganói képzésre. Jelenleg 286 hallgató tanul a luganói fizioterápiás alapképzésen, ami a program sikerét igazolja.

Pozsony, Szlovákia

Pozsony – Health Management Academy

Semmelweis HMA diplomaosztó

Indulási év: 2010
Képzés nyelve: szlovák
Oktatók: szlovák
Kiadott diploma: MSc

A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Kara Pozsonyban hozott létre egy székhelyen kívüli képzést, melynek keretében egy egészségügyi menedzser programban vehetnek részt a tanulni vágyók. A szlovák nyelven folyó, a pozsonyi Health Management Academy-val (HMA) közösen szervezett posztgraduális program 2010-ben indult, az első évfolyam végzős hallgatói 2013-ban vehették át diplomájukat.