Tisztelt Egyetemi Polgárok!

Mint Önök előtt is ismert, az energia árak az elmúlt időszakban nagy mértékben megnövekedtek, ezért most minden eddiginél nagyobb jkelentősége van az energiatudatos fogysztói szemléletnek és magatartásnak. Éppen ezért a Semmelweis Egyetem célja, hogy a 2022-es energia fogyasztás tervezett felhasználásához képest az év végéig az energiatudatos intézkedések bevezetésével legalább 10%-os energia megtarkarítást érjünk el és ehhez feltétlenül számítunk az Önök segítségére.

A Semmelweis Egyetem elkötelezett az energiahatékonysági fejlesztések, valamint az energiamegtakarítást célzó intézkedések irányába. Mindez a „Zöld Egyetem” kezdemélnyezés célkitűzéseit is szolgálva jelentős üzemeltetési költségcsökkentést jelenthet, és ez nem csak a környezetünk számára lesz előnyös, hanem a költségvetésben tervezett és ténylegesen megjelenő energiafelhasználás különbözete, a megtakarítás elérésében szerepet játszó szervezeti egységek számára is lehetőséget teremt arra, hogy a szakmai munkát szolgálják nagyobb mértékben a kiadásaik.

Az energiahatékonyságot célzó beruházások mellett valljuk, hogy sokat tehetünk mi magunk is az energiafelhasználás csökkentése érdekében, ezért fontosnak tartjuk az olyan rövid és közép/hosszú távú intézkedések bevezetését, amelyek energiamegtakarítási célokat szolgálnak. Már mi magunk is sokat tehetünk, hogy jelentős menyiségű energiát takarítsunk meg a közvetlen munkahelyünkön.

 

 

 

Eredeti dokumentum letöltése:
SE energiahatekonysagi felhivas