Tagozatkód: 9003

A képzést nemcsak azoknak a nyolcadikosnak ajánljuk, akik elhivatottságot éreznek a szociális pályák iránt, és szeretnek embe rekkel, gyerekekkel foglalkozni, hanem mindazoknak, akik még bizonytalanok, és egyelőre csak azt tudják, hogy szeretnének érettségi bizonyítványt szerezni, és olyan tantárgyakat tanulni, olyan praktikus ismeretekre szert tenni, amelyeket később a mindennapi életükben is hasznosítani tudnak.

Mint az egész országban, így nálunk is az új kerettantervek szerint indulnak az osztályok! A szociális szakgimnázium életközeli, praktikus, hasznos ismereteket nyújt! (pszichológia, kommunikáció, egészségügyi ismeretek stb.) A szakmai gyakorlatok maximum 12 fős csoportokban folynak a korszerűen felszerelt demonstrációs termeinkben.

Az óraterv innen letölthető, itt megnézheted a tanított tantárgyakat.

 

Galéria

3kép

A szociális szakgimnázium további előnyei:

  • aki nem akar, vagy nem tud továbbtanulni, a szakmai érettségi vizsgával  OKJ-s szakképesítést is kap, így azonnal munkába lehet állni
  • aki az érettségi vizsga után szakirányban tanul tovább, egy év alatt szerezhet további OKJ-szakképesítéseket, illetve további egy év alatt szakképesítés-ráépülést is elvégezhet
  • talán nincs is más olyan ágazat, amelynél az érettségi vizsga után ilyen sokféle irányban lehet továbbtanulni, és ilyen sokféle területen lehet elhelyezkedni (gyermekgondozás, gyermekvédelem, szociális területek, idősgondozás, a fogyatékkal élők és a szenvedélybetegek gondozása stb.).

AZ ÉRETTSÉGI VIZSGA UTÁN TANULHATÓ OKJ-SZAKMÁK

Szint * A szakképesítés neve Képzési idő / év
54 Szociális asszisztens 1
54 Szociális szakgondozó 1
54 Gyermekotthoni asszisztens 1
54 Kisgyermek-gondozó és nevelő 1
54 Rehabilitációs nevelő, segítő 1
55 Szociális, gyermek- és ifjúságvédelmi ügyintéző +1
55 Gerontológiai dolgozó +1
55 Foglalkozásszervező +1
55 Pszichiátriai gondozó +1
55 Szenvedélybeteg gondozó +1

* AZ OKJ-SZAKMÁK FAJTÁI

54 emelt szintű szakképesítés
55 emelt szintű szakképesítés-ráépülés

 

A szociális szakközépiskolába fiúk is jelentkezhetnek, hiszen a szociális területeken férfi munkaerőket is keresnek. Iskolánkban barátságos a légkör, mert tanáraink gyerekszerető, elhivatott pedagógusok.

Bővebb információ telefonon:

  • +36-1-281-3736
  • +36-1-358-0556  
  • +36-70-932- 0048
  • +36-70-932-0347