2023.12.13-án került megrendezésre a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem nemzetközi konferenciája (International Conference of PhD Students and Young Doctors), melyen Tanszékünk is képviseltette magát.

Prof. Dr. Márton Krisztina igazgató asszony meghívott előadóként a szájszárazság különböző típusait, azok differenciáldiagnosztikáját és klinikai jelentőségét mutatta be előadásában a Szájszárazság Klinikai Munkacsoport legújabb kutatási eredményeivel alátámasztva. Felhívta a figyelmet a megfelelő diagnosztizálás és a páciensek adekvát ellátásának fontosságára, különösen az magyarországi epidemiológiai adatok tükrében. Dr. Vass Andrea Fanni PhD hallgatónk kutatási témáját prezentálta, mely az epilepsziás betegek körében előforduló állkapocs ízületi diszfunkció vizsgálatával foglalkozik. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Semmelweis Egyetem képviseletében bemutathatták a Tanszéken folyó kutatásokat és azok legfrissebb eredményeit a nemzetközi hallgatóság előtt.

A résztvevők számos további témában hallhattak érdekes és értékes előadásokat a marosvásárhelyi PhD hallgatók kutatásairól. A konferencia remek lehetőséget adott a különböző kutatási területek új eredményeinek megismerésére, azok megvitatására, valamint későbbi együttműködések előmozdítására, kapcsolatépítésre.