A Propedeutikai Tanszék igazgatója, Dr. Márton Krisztina tanszékvezető egyetemi docens részt vett a IADR, International Associaton for Dental Research 2023-as konferenciáján, mely Kolumbiában, Bogotában került megrendezésre. A találkozó az IADR 101. általános ülésén és az ehhez kapcsolódó kiállításon kívül a latin-amerikai régió 9. találkozójának és a 12. Preventív Fogászati Világkongresszusnak is helyt adott június 21 és 24 között. A színvonalas nemzetközi tudományos rendezvény az Agorá Bogotá Centro de Convenciones-ben került lebonyolításra.

A konferencián tartott előadásunk címe: „Quantitative Analysis of Bcl-2-gene-protein Expression in Salivary Glands of Xerostomic Patients”, szerzői: Dr. Erdei Csilla, Dr. Dézsi Anna Júlia, Dr. Lajkó Eszter, Dr. Zalatnay Attila és Dr. Márton Krisztina. Az előadás a xerostomiás betegek kisnyálmirigyeiben a bcl-2 gén expresszió mennyiségi analízisének eddigi kutatási eredményeiről számol be a Szájszárazság Klinikai Munkacsoporton keretein belül.

A szakmai program mellett természetesen maradt idő a vibráló latin-amerikai város, Bogotá legfőbb nevezetességeinek megtekintésére és a nyüzsgő város hangulatának megtapasztalására is.