A Propedeutikai Tanszék munkatársai közül többen részt vettek a „PER-IADR Oral Health Research Congress” 2022-es konferenciáján, amely szeptember 14-17 között került megrendezésre Marseille-ben. A színvonalas tudományos rendezvény a közvetlenül a városközpont tengerparti részére és a régi kikötőre kiváló rálátást biztosító, festői elhelyezkedésű  Palais du Pharo-ban került lebonyolításra.

Dr. Vass Andrea Fanni klinikai orvos, PhD hallgató „Temporomandibular Joint Involvement in Patients with Epilepsy” című előadásában az epilepszia és az állkapocsízületi diszfunkció lehetséges kapcsolatait vizsgáló kutatásának eddigi eredményeiről számolt be. Témavezetője Dr. Márton Krisztina és Dr. Károlyházy Katalin.

A konferencián Palotai Virág ötödéves fogorvostanhallgató, a Tanszék egyik TDK hallgatója, a „Munkacsoport a Környezettudatos és Fenntartható Fogászatért” tagja is tartott előadást „Exploring Awareness and Attitudes Towards Sustainable Dentistry at Semmelweis University” címmel, Dr. Demeter Tamás témavezetésével. A kutatómunkában felmérték a Fogorvostudományi Karon dolgozó fogászati szakmabeliek körében a fenntarthatósággal kapcsolatos attitűdöket, tudatosságot és a környezetkímélőbb fogászat megoldások támogatottságát.

A színvonalas tudományos munkák elismeréseképpen az IADR vezetősége mindkét előadót CED-IADR Travel Award jutalomban részesítette.

A szakmai program mellett természetesen maradt idő a nyüzsgő mediterrán város szépségének és hangulatának megtapasztalására és legfőbb nevezetességeinek megtekintésére is.