PhD hallgatónk, Kocsis Márton, nemrég tért haza egy tanulmány útról Dublinból. Alább az úti beszámolóját olvashatják:

A Semmelweis Egyetem és PharmaHungary Kft., a CRYSTAL3 kollaborációs projekt keretében lehetőséget teremtett számomra, hogy 2 hónapig Dublinban a nagy presztízsű Trinity College Biokémiai és Immunológiai tanszékén dolgozhassak és tanulhassak. A kiküldetés során a PhD-témámhoz szorosan kapcsolódó gyulladási útvonalakat vizsgáltam egérből izolált, polarizált makrofág populációkban.

A két egyetem közötti kulturális és tudományos összefonódás inspiráló volt, és lehetővé tette, hogy új perspektívákból lássam a kutatási területemet. Az utazás nemcsak szakmailag, hanem személyesen is eszméletlenül gazdagító élmény volt számomra. Dublin teljesen magával ragadott szépségével, pezsgésével és gazdag történelmével. A város sokszínűsége és vibráló energiája mindig friss lendületet adott a mindennapjaimnak. Hétvégenként pedig lehetőségem volt bejárni a gyönyörű ír vidéki tájakat, a végtelen méregzöld dombokat és a hatalmas sziklás partvonalakat. A legkellemesebb élményeimet pedig az ottani emberekkel szereztem, a legendás ír vendégszeretet és kedvesség nem csak a filmekben létezik. Bárhova mentem és bárkivel találkoztam, mindenkinek volt egy jó szava hozzám, nagyon könnyen lehetett jó hangulatú beszélgetésekbe bonyolódni (és nem csak a híres ír kocsmákban 😊).

Dublini kiküldetésem örök emlék marad életem végéig. Rengeteg élménnyel gazdagodtam, sok új barátra tettem szert és a legfontosabb, hogy tapasztalatot szereztem és beleláttam egy külföldi kutatócsoport működésébe.

Galéria

11kép