Az Országos Gerincgyógyászati Központ 5 főt biztosított folyamatosan a szűrőcsapatokhoz, mely támogatás a vidéki szűrések során jelentősen hozzájárult a humánerőforrás problémánk leküzdésében.

A Europcar május 15-ig három autót ajánlott fel az országos reprezentatív szűrővizsgálat-sorozat támogatására. A Rossmann, a Lidl, a CBA és a Praktiker áruházláncok pedig plakátok kihelyezésével támogatja az országos szűrővizsgálatot.


Plakátok kihelyezésével támogatja a Tesco Magyarország, az országos reprezentatív szűrővizsgálat-sorozatot. A COVID-19 szűrővizsgálatokon történő részvétel fontosságát hirdetik azok a plakátok, melyek a szűrőállomásoknak helyt adó településeken kerülnek kihelyezésre. A plakátok nyomtatási és logisztikai költségeit a Tesco-Global Áruházak Zrt. vállalta magára.


A Magyar Orvosi Kamara (MOK) hazánk minden orvosát hírlevélben értesítette ki a reprezentatív szűrővizsgálat-sorozat részleteiről, egyben felkérve a magyar orvosközösség tagjait arra is, hogy tájékoztassák pácienseiket és ismerőseiket a vizsgálaton történő részvétel fontosságáról.


A négy egyetem munkatársait a területi megbízottak, a polgármesterek, a háziorvosok és rendőrség, valamint a polgárőrség munkatársai segítik az országos, reprezentatív szűrővizsgálat során a helyszínek biztosításával (pl. engedélyek), valamint a lakosság megszólításával, tájékoztatásával kapcsolatosan. Köszönjük a segítségüket.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) is csatlakozott a négy hazai orvosképző egyetem által szervezett országos reprezentatív szűrővizsgálat sorozathoz. Az OMSZ munkatársai a házhoz kért szűrővizsgálatok lebonyolításában segítik az egész országra kiterjedő COVID-19 szűréseket. Azokban az esetekben, ahol a szűrővizsgálatra felkért személyeknek nem áll módjukban megjelenni a legközelebbi szűrőállomáson, például koruk, vagy valamilyen krónikus betegség miatt, a négy orvosi egyetem és az OMSZ munkatársai mennek házhoz, hogy a megfelelő óvintézkedések betartása mellett elvégezzék a szűrést.


Köszönjük a támogatást az Auchan Magyarország Zrt solymári üzletének és a Volánbusz Zrt váci kirendeltségének! A solymári Auchan áruház parkolójában kialakított szűrőállomáson május 4. és 13. között minden nap 9:00 és 18:00 között várják a Központi Statisztikai Hivatal által kiválasztott személyeket az országos reprezentatív szűrővizsgálatra. A szűrőállomás helyszínét, valamint víz- és áramellátását az Auchan Magyarország Zrt. biztosítja. A váci Volánbusz állomáson kialakított szűrőállomáson szintén május 4. és 13. között várják a szűrésre érkezőket, a helyszínt, valamint a víz- és áramellátást a Volánbusz Zrt. biztosítja.


Plakátokkal támogatja az Auchan Magyarország Zrt. az országos reprezentatív szűrővizsgálat sorozatot. A hazai orvosi egyetemek által végzett COVID-19 szűrővizsgálatok fontosságára hívják fel a figyelmet azok a plakátok, melyeket a héten kihelyeznek az ország összes Auchan áruházában. Az Auchan Magyarország Zrt. a plakátok előállítási és kihelyezési költségeit is magárra vállalta.

A szűrővizsgálatok célja, hogy pontos, átfogó képet nyújtsanak a magyarországi COVID-19 járvány kiterjedéséről. Egyetlen vizsgált személy a családján kívül további 500-1000 magyart képvisel, ezért kiemelten fontos, hogy azok, akik meghívót kapnak a szűrővizsgálatra éljenek a lehetőséggel. A szűrés ingyenes, nem jár fájdalommal, kiértesítéskor a kiválasztott személyek további információt kapnak a vizsgálatok helyszínéről és időpontjáról.


Köszönjük a Vízimentők Országos Szakszolgálata, a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórház és a fővárosi Bajcsy Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet önként felajánlott segítségét és támogatását a négy hazai orvosképző egyetem nevében.

Az intézmények önkéntesen csatlakoztak ahhoz az országos reprezentatív szűrővizsgálathoz, melyet április 28-án jelentett be a négy hazai orvosképző egyetem, és melynek célja, hogy pontos képet kapjunk a járvány kiterjedéséről és az új típusú koronavírussal fertőzöttek és átfertőzöttek valós számáról.

Az eredmények alapján országos klinikai epidemiológiai tanulmány készül arról, hogy mekkora a vírusfertőzöttek valós száma hazánkban, hányan betegedtek meg eddig összesen és szerezhettek immunitást a vírussal szemben, illetve hányan lehetnek a szinte tünetmentes vírushordozók.