A Semmelweis Egyetemen három oltóponton vehető fel 2023. december 18-tól az új Moderna-mRNS alapú, COVID-19 elleni vakcina az EESZT-ben való regisztrációt követően. A vakcinát elsősorban azoknak ajánlják, akik a térítésmentes influenza-elleni oltásokra jogosultak, ide tartoznak pl. a 65 év felettiek és az egészségügyi dolgozók is, akik foglalkozásuknál fogva veszélyeztetettek.

A Semmelweis Egyetemre is érkezik az új Moderna-mRNS alapú, COVID-19 elleni vakcinából, amely az Omicron variáns XBB.1.5 típusára lett kifejlesztve. Az oltás egydózisú és 12 éves kortól adható azoknak, akik a megelőző három hónapban nem estek át igazoltan a koronavírus fertőzésen és ezidő alatt nem kaptak COVID-19 elleni oltást sem. A vakcinát ugyanakkor elsősorban azoknak ajánlják, akik a térítésmentes influenza-elleni oltásokra jogosultak, ide tartoznak pl. a 65 év felettiek és az egészségügyi dolgozók is, akik foglalkozásuknál fogva veszélyeztetettek. Az oltás felvétele az egészségügyi szolgálati jogviszonyban dolgozók számára sem kötelező.

A vakcina a Semmelweis Egyetemen három oltóponton vehető fel 2023. december 18-tól az EESZT-ben való regisztrációt követően. A regisztráció során tájékozódhatnak az időpontokról és a helyszínekről. Az oltópontok meghatározott napokon és idősávokban érhetők el. Javasoljuk, hogy 5 perccel a foglalt időpont előtt érkezzenek meg az adott oltópontra! Amennyiben nem rendelkezik profillal az EESZT-n belül, kérjük forduljon háziorvosához!

Az oltáshoz a személyi azonosító okmányokra, a lakcím- és TAJ kártyákra, valamint a Klinikai Központ honlapjáról letölthető nyomtatványok kitöltött és aláírt változatára van szükség.

A 18 év alattiak az egyetem területén kizárólag a Gyermekgyógyászati Klinika Bókay részleg oltópontján (1083 Budapest, Bókay János u. 54.) kaphatják meg az oltást. További egyetemi oltópontok: Szent Rókus Klinikai Tömb (1085 Budapest, Gyulai Pál utca 2.) és Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika (1122 Budapest, Városmajor utca 68.). 

Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.