Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2023. január 22.
545262 Összes oltás

A Semmelweis Egyetem munkatársai által beadott oltások száma 2022. október 8-ig meghaladta az 540 ezret. Az egyetemi honlapok fejlécében naponta frissülő oltásszámláló található.

Az egyetemen az országban az elsők között kezdődött meg 2020. december 26-án a koronavírus elleni védőoltások beadása. Kezdetben a kormányzat által elrendelt kórházak és egészségügyi ellátók munkatársainak, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ engedélye szerinti Semmelweis Polgároknak (egészségügyi munkatársak, hallgatók) az oltását végezte az intézmény. 2021. január 7-én kezdődött meg a szociális intézmények és idősotthonok lakóinak és dolgozóinak oltása, amely a fővárosban a Semmelweis Egyetem feladata volt. 2021. február 4. óta folyik a családorvosok által beutalt oltásra jogosultak vakcinációja is, 2021. március 27-től pedig itt indult el először a várandósok és szoptató édesanyák oltása. 2021. június 14. óta folyik a 12-17 évesek, december 15-től pedig az 5-11 év közötti gyermekek oltása az egyetemen – mindegyiket az elsők között kezdte el az intézmény.

A Semmelweis Egyetemen dolgozó, Klinikai Központ alá tartozó munkatársak 100 százaléka, míg a betegellátásban közvetlenül érintett hallgatók több mint 95 százaléka védett, tehát már megkapta az oltást vagy átesett a koronavírus-fertőzésen. 

Munkatársaknak: az egyetem Kórházhigiénés Osztályának honlapján a védőoltásokkal kapcsolatban egy Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) felület található (csak VPN-ről  érhető el). A 3. oltásról szóló körlevél, valamint az egyetemi oltópontok munkatársak számára kialakított időpontfoglaló felülete ide kattintva érhető el (csak belső hálózatból). 

Lakossági tájékoztató

REGISZTRÁCIÓ:
A koronavírus elleni oltásra a https://vakcinainfo.gov.hu/ oldalon lehet regisztrálni. Az oltás önkéntes és ingyenes. Amennyiben szeretné beoltatni magát, regisztráljon most.

IDŐPONT FOGLALÁS:
Sikeres regisztráció után foglalhat időpontot COVID-19 védőoltásra a https://www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas oldalon. Alapesetben a második oltás időpontjáról az első oltás alkalmával tájékoztatja Önt az oltópont. Az elmaradt második körös oltás időpontfoglalására azoknak van lehetősége, akik az első oltásukat már megkapták itthon, viszont a második oltásukat még nem vették fel a vakcinához meghatározott várakozási időn túli időpontig. Ezen esetben időpont csak olyan típusú vakcinára foglalható, amilyennel az első oltás történt.​

Emlékeztető oltásra (3. dózis) azon TAJ számmal rendelkező, 18. életévüket betöltött állampolgároknak van lehetőségük, akik Magyarországon kapták meg a koronavírus elleni védőoltásaikat és utolsó oltásuk óta eltelt minimum 4 hónap. Az emlékeztető oltásra (3. dózis) történő jelentkezés lehetőségét csak azok fogják látni az időpontfoglaló felületen, akik a kritériumoknak megfelelnek.