Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. május 10.
238718 Összes oltás
14143 Beoltott Semmelweis Polgár

A Semmelweis Egyetem munkatársai által beadott oltások száma 2021. május 9-ig meghaladta a 236 ezret. Az egyetemi honlapok fejlécében naponta frissülő oltásszámláló található.

Az egyetem végzi a kormányzat által elrendelt kórházak és egészségügyi ellátók (pl. háziorvosok, házi gyermekorvosok, fogorvosok és asszisztenseik), illetve az Országos Mentőszolgálat munkatársainak, továbbá az idősotthonok lakóinak oltását. 2021. február 4. óta folyik a családorvosok által beutalt oltásra jogosultak vakcinációja is, így 2021. március 27-től a várandósok oltása is

A még oltást nem kapott egészségügyi dolgozók oltása előzetes bejelentés és a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) engedély alapján végezhető. Ennek megfelelően a Semmelweis polgárok közül következő egészségügyi ellátásban résztvevők oltása kérvényezhető:

  1. A Klinikai Központ szervezeti egységeiben dolgozó egészségügyi ellátásban résztvevő egészségügyi és egészségügyben dolgozók, akik eddig nem kérték az oltást.
  2. Az egészségügyi felsőoktatásban résztvevő, klinikai (betegágy melletti) oktatásban részesülő hallgatók (ÁOK IV-VI. évfolyam, FOK III-V. évfolyam, GYTK IV-V. évfolyam, ETK III-IV. évfolyam, PAK: gyakorlati képzésben részesülők, EKK: gyakorlati oktatásban részesülők).
  3. Az egészségügyi oktatásban résztvevő azon hallgatók (PhD-hallgatók is), akik önkéntesen részt vesznek a betegellátásban (szűrés, segédápolói betegellátás, oltóponton munkavégzés).
  4. A magyar nyelvű és az idegen nyelvű képzésben részt vevő orvostanhallgatók (ÁOK, FOK), évfolyamtól függetlenül.
  5. A fenti csoportokból mindazok, akik 3 hónapon túl estek át igazolt COVID-19 fertőzésen.

Amennyiben az NNK oltási rendje kiszélesedik és rendelkezésre áll a szükséges oltóanyag, akkor azonnali hatállyal elkezdődik azon Semmelweis Polgárok vakcinációja is, akik a fenti kategóriákba nem sorolhatók be és igénybe vennék az oltást. Addig is szükséges regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu oldalon.

A Semmelweis Egyetemen dolgozó, Klinikai Központ alá tartozó orvosok 100 százaléka, valamint a szakdolgozók 100 százaléka is védett, vagyis megkapta a védőoltást, vagy 6 hónapnál nem régebben esett át a COVID-19 fertőzésen.

Az egyetem Kórházhigiénés Osztályának honlapján a védőoltásokkal kapcsolatban egy Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) felület található (csak VPN-ről  érhető el).