FRISSÍTÉS (2022. december 19.): Tekintettel arra, hogy a Kormány a járványügyi készültséget nem hosszabbította meg, és így a 283/2020. (VI. 17.) Korm. rendelet hatályát vesztette, ezért az RKE/5/2022. (IX. 06.) számú rektori – kancellári – Klinikai Központ elnöki utasítás szerinti oltási kötelezettség megszűnt.

***

Kiadásra került a koronavírus elleni védőoltás igénybevételéről szóló RKE/5/2022. (IX. 06.) számú rektori-kancellári-Klinikai Központ elnöki utasítás, amely 2022. szeptember 9-től hatályos.

Az utasítás értelmében a Semmelweis Egyetem és a részeként működő Klinikai Központ (mint Munkáltató) a koronavírus elleni védőoltás, kétdózisú oltóanyag esetén a védőoltás első és második dózisa (a továbbiakban: védőoltás) felvételét a munkavégzés feltételeként állapítja meg valamennyi munkakörben, kivéve, ha a foglalkoztatott a védőoltás felvétele alól a Foglalkozás-egészségügyi Szolgálat által kiadott szakvélemény alapján egészségügyi indokból mentesül.

A foglalkoztatásra irányuló jogviszony létrehozása során a védőoltás felvételének megtörténtét – az egészségügyi alkalmassági vizsgálat keretében – a Foglalkozás-egészségügyi Szolgálat vizsgálja a jogviszony létrehozása és a foglalkoztatott munkába állása előtt. 

Az utasítás az alábbi linkre kattintva érhető el: 

TOVÁBBI FONTOS INFORMÁCIÓK AZ OLTÁS IGAZOLÁSÁRA VONATKOZÓAN:

Semmelweis Egyetem

Emberierőforrás-gazdálkodási Főigazgatóság