A Semmelweis Egyetem egészségügyi tevékenységet végző közalkalmazottai 2021. március 1-jétől ezen tevékenységüket egészségügyi szolgálati jogviszony keretében látják el. Az új jogviszonyra vonatkozó szabályozás fontosabb elemei korábbi tájékoztatónkban olvashatók. 

Az egészségügyi szolgálati jogviszonyra történő áttérés előkészítő feladatairól az RKE/1/2020. (XII. 28.) számú rektori-kancellári-Klinikai Központ elnöki utasítás rendelkezik. Az utasítás értelmében a Klinikai Központ valamennyi szervezeti egységében 2021. január 15-ig meg kell határozni azon foglalkoztatottak körét, akiknek a közalkalmazotti jogviszonya 2021. március 1-jével – az egészségügyi szolgálati munkaszerződés aláírása esetén – egészségügyi szolgálati jogviszonnyá alakul át. 

Szintén az utasítás rendelkezik arról, hogy egészségügyi dolgozónak minősülő közalkalmazottainknak az új jogviszonyhoz kapcsolódó besorolás érdekében nyilatkozniuk kell azon korábbi jogviszonyaikról, melyek a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény alapján a besorolásnál nem voltak figyelembe vehetők, az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény és végrehajtási rendelete alapján azonban igen. A nyilatkozattétel és az azt alátámasztó dokumentumok megküldésének határideje 2021.  január 31.  

Az utasítás és melléklete az alábbi linken érhető el: 

SE Emberierőforrás-gazdálkodási Főigazgatóság