Frissítés 2022. dec. 3.: a Választási Képviselő 2022. december 2-án felfüggesztette a választást a rektori pályázat kiírása miatt az Alapszabály értelmében.

A Választási Képviselő döntött a 2022-es küldöttgyűlési választás szavazási időszakának kezdetéről és a kisorsolta a jelöltek sorrendjét a szavazólapon. A Titkár döntött a beérkezett három fellebbezésről (1, 2, 3).

A választás 2022. december 2-án 12:00 órakor kezdődik a Neptun UniPoll rendszerén keresztül.

Minden aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgató egy szavazattal rendelkezik. A szavazás egy javasolt támogatási sorrend megjelölésével, vagy oly módon történik, hogy a hallgató a szavazólapon tetszőleges számú jelölt neve mellett feltüntet egy 0-nál nagyobb, a jelöltek számánál nem nagyobb egész sorszámot, úgy, hogy a leginkább támogatott jelölt neve mellé kerül a legkisebb, a legkevésbé támogatott jelölt neve mellé a legnagyobb sorszám. Érvényes a szavazat, ha a hallgató a szavazólapot megfelelően kitöltötte, és egy jelöltnél sem szerepel azonos sorszám.

A Választási szabályzat 89. § (5) bekezdés alapján legalább a kiosztható mandátumok felének megfelelő számú nyilvántartásba vett képviselőjelölt közös nyilatkozatában javasolt támogatási sorrendet javasolhat a hallgatók részére.

A 2022-es küldöttgyűlési választás során három támogatási sorrend érkezett be. A Választási Képviselő az alábbi sorszámmal látta el őket:

1. sz. javasolt támogatási sorrend 2. sz. javasolt támogatási sorrend 3. sz. javasolt támogatási sorrend
1. Leányvári János
2. Papp Sára
3. Miklós Renáta Dalma
4. Gyekiczki Fanni
5. Stubnya János Domonkos
6. Rajmon Martin
1. Kovács Bernadett
2. Nyirády Loretta Enikő
3. Hira IMRAN
4. Gál Benedek
5. Koós Gábor
6. Kovács Karina
7. Mohammad Mehdi HAMDIZADEH SHOUSHTAR
8. Nagy Imre Richárd
9. Kozma Márk Dániel
10. Szürös Máté
1. Hira IMRAN
2. Kozma Márk Dániel
3. Ali EMAMIMEYBODI
4. Nyirády Loretta Enikő
5. Kovács Bernadett
6. Kovács Karina
7. Nagy Imre Richárd
8. Koós Gábor
9. Szürös Máté
10. Tóth Artúr

A támogatási sorrendek az alábbi sorrendben fognak megjelenni:
1. helyen a 2. sz. javasolt támogatási sorrend,
2. helyen a 3. sz. javasolt támogatási sorrend,
3. helyen az 1. sz. javasolt támogatási sorrend.

Ha a szavazó nem a javasolt támogatási sorrendre teszi a voksát, akkor külön tudja rangsorolni a jelölteket. A jelöltek az alábbi sorrendben jelennek meg a szavazólapon:

(a jelöltek nevére kattintva a leadott pályázataik nyilvános része érhető el – személyes adatok, mint lakcím, telefonszám, stb. nélkül)

Hira IMRAN

 

Kovács Karina

Nagy Imre Richárd

Leányvári János

Ali EMAMIMEYBODI

Kovács Bernadett

Gál Benedek

Kozma Márk Dániel

Tóth Artúr

Papp Sára

Nyirády Loretta Enikő

Rajmon Martin

Mohammad Mehdi HAMDIZADEH SHOUSHTAR

Stubnya János Domonkos

 

Szürös Máté


Gyekiczki Fanni


Koós Gábor


Miklós Renáta Dalma


 

Az idei választás során 10 hely kerül kiosztásra a Küldöttgyűlésben. A megválasztott küldöttgyűlési képviselők egyben elnökválasztó elektorokká válnak, mandátumuk a megválasztásukat követő második rendes választás eredményének véglegessé válásáig szól (kivéve a Választási Szabályzatban meghatározott különleges eseteket).

A megmaradt küldöttgyűlési mandátumokról az alábbi határozat rendelkezik.

A választás folyamán a Választási Képviselő nyomon követi a részvételi adatokat, hogy teljesül-e a 2011. évi CCIV. törvény 25%-os részvételi feltétele. A szavazási időszak végéről legkésőbb a szavazási időszak vége előtti 3. napon dönt a Választási Képviselő.

Felmerülő kérdés esetén forduljatok bizalommal a Választási Képviselőhöz a hok.vk@semmelweis.hu e-mail címen.

 

Jelen meghirdetés több nyelven történik, bármely eltérés esetén a magyar nyelvű változat tekintendő kötelező érvényűnek és hitelesnek.