A Semmelweis Egyetem Hallgatói Önkormányzat Választási Képviselője, Krebs Máté az Alapszabály alapján kiírta a Hallgatói Önkormányzat Elnökének választását. Az elnökválasztásra azért kerül sor, mert szervezetünk jelenlegi, 2020. július 13-án megválasztott elnökének, Tripolszky Bálintnak – és vele együtt a teljes elnökségnek a mandátuma – hamarosan lejár.

A határozat alapján a Választási Képviselő a választás jelölő időszakaként az alábbi időintervallumot határozta meg: 2022. április 20. 08:00 – május 2. 14:00

A választáson való indulás feltétele a pályázati kiírásnak megfelelő pályázat benyújtása.

A beérkezett pályázatok elfogadásáról a Választási Képviselő dönt.

A pályázatnak tartalmaznia kell:

  1. jelentkezési lapot (a HÖK Gazdasági Irodájában kérhető – NET Hallgatói Centrum),
  2. a 2021/2022-es tanév II. szemeszterére vonatkozó, 15 napnál nem régebben kiállított aktív hallgatói jogviszonyról szóló igazolást,
  3. önéletrajzot,
  4. motivációs levelet,
  5. a jelölt Alapszabály 24. §-a szerinti nyilatkozatát,
  6. az aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatók 2%-ának az írásbeli ajánlását (234 fő, a Titkár határozata alapján),
  7. választási programtervet, 
  8. továbbá nyilatkozatot, miszerint tisztségviselői ideje – az SE HÖK-ben tisztségviselőként töltött időt egybeszámítva – nem éri el a 4 évet.

A pályázati anyag minden oldalát a pályázónak aláírásával hitelesítenie szükséges.

A HÖK elnökének minden olyan, a Semmelweis Egyetemen aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgató választható, aki a jelentkezési határidőn belül érvényes pályázatot nyújtott be.

Az elnökválasztás közvetetten zajlik, a jelöltek közül a hallgatók által választott küldöttgyűlési tagok választják. Az elnök megbízatása – ha a Küldöttgyűlés ettől eltérően nem határoz – a megválasztásával kezdődik és az új elnök megbízatása kezdetéig tart. Az elnökválasztó ülés leghamarabb a jelölő időszak utolsó napját követő 8. napon hívható össze. A további szabályokért, az elnök jogainak, kötelezettségeinek, feladatainak részletes megismeréséért érdemes áttekinteni az Alapszabályt.

Az ajánlásokat kizárólag az SE HÖK pecsétjével ellátott ajánlásgyűjtő ív segítségével lehet összegyűjteni. Kiemelten fontos, hogy az ajánlást adó személye megállapítható legyen! Ajánlást a választás meghirdetésétől kezdve a jelölő időszak végéig lehet gyűjteni.

Az ajánlásgyűjtő ív átvehető a HÖK Gazdasági Irodájában, a NET Hallgatói Centrumban munkanapokon 08:00 – 15:00 óra között (cím: 1089 Budapest, Nagyvárad tér 4.).

A pályázatok leadási határideje a jelölő időszak vége: 2022. május 2. 14:00 óra.

A pályázatokat személyesen vagy megbízott útján a Hallgatói Centrum Gazdasági Irodájában lehet leadni a jelölő időszak alatt a Választási Képviselő részére. Amennyiben megbízott útján történik a pályázat leadása, úgy a pályázathoz mellékelni kell a teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt meghatalmazást.

Ha bármilyen kérdésetek merül fel, forduljatok a Választási Képviselőhöz bizalommal a hok.vk@semmelweis-univ.hu e-mail címen. 

A választáson sok sikert kívánunk mindenkinek!

 

Budapest, 2022. április 4.