Jól beszélsz angolul és szeretnél külföldi tapasztalatokat is szerezni?

Amennyiben érdekel a project menedzsment, a kutatás és nyitott vagy arra, hogy más országokban szerezz tudást akkor ez a projekt Neked szól!

Hatalmas lehetőség előtt áll a Semmelweis Egyetem és hallgatói, hogy megmutassuk magunkat a nemzetközi porondon, mivel elindult az EUniWell című project!

Az EUniWell egy hét, az Európai Bizottság Oktatásügyi, Ifjúságpolitikai, Sportügyi és Kulturális Főigazgatósága által gondosan kiválasztott egyetemet egyesítő program, melynek végső célja az emberi és társadalmi jólét fenntartása, javítása és új perspektívába helyezése.

A program résztvevői:

  • a Leideni Egyetem
  • a Kölni Egyetem
  • a Firenzei Egyetem
  • a Birminghami Egyetem
  • a Nantes-i Egyetem
  • a Linnaeus Egyetem
  • a Semmelweis Egyetem

A kitűzött célt a tagintézmények összehangolt szervezési, oktatási és kutatási munkával valósítja meg. Az egyetemek vezetői, képviselői és hallgatói együttműködve, közös projektek megvalósítása során igyekeznek beváltani az unióhoz fűzött elvárásokat.

A Hallgatói Önkormányzat stratégiai fontosságot tulajdonít ennek a nagy volumenű kezdeményezésnek, ezért Tripolszky Bálint, elnök a mai napon elnöki megbízottként kinevezte Bíró Dominik Mátét, akinek feladata a hallgatói toborzás és a program koordinálása egyetemünk részéről.

Egyetemünket az a szerencsés megtiszteltetés érte, hogy kiveheti részét az Unióban való munkából, mint az egyik fő témához kapcsolódó projektek vezetője, míg egy másikban pedig társvezető pozíciót kapott..

A hét fő téma:

  1. Management and Coordination
  2. Education and Training
  3. Research and Education
  4. Society and Education
  5. Institutional Transformation
  6. Creating Identity
  7. Sustainability and Dissemination

Az egyes projektek több szinten fognak zajlani, egyrészt egyetemi szinten, másrészt nemzetközi szinten.

A program hivatalos nyelve az angol, így ez előkövetelménynek számít a jelentkezésnél.

 

Hogyan néz ki mindez a gyakorlatban?

Egy projektben az egyetemen tanuló külföldi és magyar hallgatók egyenlő arányban vesznek részt. A projekthez kapcsolódó pontos feladatról és elvárásról mindenki tájékoztatást és folyamatos segítséget kap. A külföldi hallgatókkal egy csapatot alkotva dolgozunk először helyi szinten, majd egy szemináriumon bemutatva az eredményeinket összedolgozunk a többi egyetem csapataival és nemzetközi szintű kutatási és gyakorlati projektben folytatjuk a munkát. Amint a megfelelő fázisba ér a program és az egészségügyi helyzet lehetővé teszi, a jelentkező hallgatóknak személyesen is el kell majd utaznia az említett egyetemekre a munka folytatása végett, melyet természetesen a program fog finanszírozni.

 

A programról bővebben:

https://www.euniwell.eu/

 

Jeletkezni itt tudtok!