Július 16-án a Semmelweis Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke, Tripolszky Bálint és az Instruktor Öntevékeny Csoport elnöke, Bódis Bendegúz, Prof. Dr. Merkely Béla Rektor Úrnál jártak, hogy egyeztessenek vele az idei Gólyatáborról. A megbeszélés során abban maradtak, hogy figyelembe véve az elmúlt napok sajtóhíreit és a jelenleg érvényes korlátozásokat, a két turnusos tábor szervezése zavartalanul folyhat tovább.

Továbbá arra kérték Rektor Urat, hogy a gólyák mellet minden HÖK-ös dolgozó és Instruktor ingyenesen kerüljön leszűrésre a tábort megelőző héten. Az ezzel kapcsolatos részletek még egyeztetés alatt állnak.

A rektori megbeszélés után a két szervezet elnöke leült és átbeszélte a további együttműködés, illetve a Gólyatábor részleteit. Tripolszky Bálint ígéretet tett arra, hogy a Hallgatói Önkormányzat magára vállalja a tábori óvintézkedések kapcsán felmerülő többletköltségeket, valamint ezen felül 2 500 000 Ft rekordösszeggel kívánja megtámogatni az Instruktor Öntevékeny Csoportot, annak érdekében, hogy a Semmelweis Egyetem történetének legjobb táborát szervezhessék a járvány ellenére is a jubileumi tanév kezdetén. Ennek köszönhetően, a korábban megállapított emelt tábordíj helyett egy kedvezőbb díjat tudnak majd biztosítani a tábor résztvevőinek.