Kedves Hallgatók! 

 

A mai napon hivatalosan is megállapításra kerültek az e félévi ösztöndíjak. 

A rendszeres szociális ösztöndíj átlaga 54.500 forintra emelkedett, ez 125%-os emelkedést jelent 2 év alatt, illetve több, mint 30%-ot az előző félév átlagához képest. Ezt az emelkedést úgy sikerült elérni, hogy a pályázók köre bővült előző félévhez képest, ugyanis idéntől már a Doktori Iskola hallgatóinak is lehetőséget biztosítottunk a pályázat leadására. A minimum ponthatár idén is 10, 3 pontonként változó sávokkal. Az ország összes egyeteme közül a Semmelweis Egyetem hallgatói kapják a legmagasabb átlag ösztöndíjat. 

Amennyiben a pontszámítással kapcsolatban valakinek kérdése van, vagy úgy gondolja, hogy a megállapított pontszáma helytelen, úgy kérjük, hogy a hok.szocialis@semmelweis-univ.hu-hoz forduljon észrevételeivel. 

 

Megállapításra kerültek a 2019/20-es tanév őszi féléve alapján járó tanulmányi ösztöndíjak is, az összegek hamarosan a NEPTUN rendszerben is láthatóvá válnak, és várhatóan a hét végére már a bankszámlátokon lesz az ösztöndíj! 

Már korábban küldtünk Nektek tájékoztatást a számítás módjáról, azonban a legfontosabb információkat újra meg szeretnénk osztani Veletek. 

A Térítési és Juttatási Szabályzat kivontatát itt találjátok. 

Tanulmányi ösztöndíjra az az államilag támogatott, teljes idejű nappali képzésben részt vevő, aktív félévre beiratkozott hallgató jogosult, aki az őszi félévben legalább 24 kreditet felvett (csökkentett összeget akár 12 kredit felvétele esetén is lehet kapni). A végzős orvostanhallgatóknak feltétel továbbá, hogy hatodévre első alkalommal jelentkezzenek be, valamint náluk az I – V. évek kumulált kreditekkel súlyozott tanulmányi átlagát vesszük figyelembe. 

Az ösztöndíjszámítás alapjául szolgáló kreditekkel súlyozott tanulmányi átlagotokat a NEPTUN felületen a Tanulmányok -> Tanulmányi átlagok menüpontban a 2019/20/1 félév sora elején található + jelre kattintva az utolsó oszlopban találjátok a Tanulmányi ösztöndíj átlag sorban. 

Ide kattintva pedig megtekinthetitek, az évfolyamotokon az ösztöndíj fokozatokhoz milyen minimum átlagot kellett elérnetek. Ha valamelyik kategóriánál nem találtok átlagot, az azért van, mert a felette levő kategóriában annyi ugyanazon átlagú hallgató van, hogy az alatta levő kategóriára jutó hallgatók is magasabb összeget kaptak. 

 

Amennyiben probléma merülne fel a megállapított ösztöndíjakkal kapcsolatban, kérdéseteket a nekünk a hok.oktatas@semmelweis-univ.hu címen, fellebbezéssel pedig a NEPTUN rendszerben történt kiírástól számított 15 napon belül élhettek a Szociális és Esélyegyelőségi Bizottságnak címzett hallgatói jogorvoslati kérelemmel kozponti.szeb@semmelweis-univ.hu email címen.  

A fellebbezési időszak lezárását követően (2020.03.18.) újabb fellebbezéssel élni nem lehet! 

 

Üdvözlettel, 

SE HÖK