Kedves Hallgatótársaim!

Tájékoztatlak Titeket, hogy a HÖK a soron következő Küldöttgyűlés ülésén sor kerül a testület által a Szenátus hallgatói tagjának megválasztására.

A megválasztható tagok számát a megválasztás idején betöltetlen helyekre tekintettel kell megállapítani, az SE HÖK jelenleg összesen 8 szenátusi tag delegálására jogosult.

Az eljárás részleteit az SE HÖK Alapszabálya tartalmazza, amely elérhető a HÖK honlapján.

A HÖK a Szenátusba a hatályos SZMSZ szerint 8 főt jogosult delegálni, ezért a szenátus az SE HÖK elnökön kívüli tagjainak megválasztása során biztosítani kell, hogy tag kerüljön megválasztásra az EKK hallgatói közül, amely csoportól jelenleg nem került tag megválasztásra. 

Ha nem kerül megválasztásra e csoportból hallgató, akkor a hely betöltéséig csak a többi (korábban) megválasztott tag minősül szenátusi delegáltnak, ez a többiek mandátumának érvényességét nem érinti.

A mandátum időtartamára a nemzeti felsőoktatási törvény és a HÖK mindenkori Alapszabálya irányadó.

A jelöltség feltétele:

A magyar nyelvű képzésben részt vevő hallgató jelölhetőségének feltétele, hogy a karhoz tartozó részönkormányzati Választmány tagjai közül a betöltött mandátumok számának fele minusz egy főnek megfelelő számú tag ajánlását megszerzi.

A szükséges SE HÖK EKK részönkormányzati Választmányi tagjaitól: 3 fő.

Az ajánlásokat kizárólag az SE HÖK pecsétjével ellátott ajánlásgyűjtő ív segítéségével lehet összegyűjteni. Kiemelten fontos, hogy az ajánlást adó személye megállapítható legyen (név, Neptun-kód)! Az ajánlásgyűjtő ív a Hallgatói Irodában igényelhető, és átvehető a Hallgató Centrum Hallgatói Irodájában 08:00 – 16:00 óra között (cím: 1089 Budapest, Nagyvárad tér 4.).

Ajánlást a hallgatók zaklatása nélkül a hallgató, illetve képviselője bárhol gyűjthet. Egy hallgató több jelöltet is ajánlhat, további előírásokat az ajánlásokkal kapcsolatban a HÖK Alapszabálya tartalmaz.

Az ajánlások benyújtásának határideje: a Küldöttgyűlés soron következő ülésének kezdete.

A pályázat benyújtásának módja: személyesen a Hallgatói irodán hétköznap 8.00 – 16.00 között, vagy emailen a hok.elnok@semmelweis-univ.hu, és a sehokeb@gmail.com, email címen, vagy személyesen az ülés helyszínén. A szavazásig szükséges az eredeti ajánlóívek bemutatása.

Budapest, 2017.12.08.

Üdvözlettel,

Budai Marcell
ügyvivő elnök
SE HÖK