Az Európai Bizottság Bővítési Főigazgatósága örömmel jelenti be, hogy összeurópai esszépályázatot indít a következő címmel: „Annyira hasonló, annyira különböző, annyira európai.”
 
A pályázaton 18-25 éves fiatalok vehetnek részt, az EU 28 tagállamából. A pályaművek 2014. november 5-től 2015. február 27. 12 óráig küldhetők be. A résztvevőktől azt kérjük, hogy pályaművükben fejtsék ki válaszukat az alábbi két kérdés egyikére, illetve akár mindkét kérdésre:
 
–        Mi a véleményed a kibővült Európai Unióról?
–        Hogyan tudja kezelni a kibővült Európai Unió a jövőbeni kihívásokat?
 
A pályázati időszak végén országonként egy győztest hirdetünk. Az egyes országok győztesei háromnapos tanulmányúton vehetnek részt Brüsszelben, pályaműveik megjelennek az Európai Bizottság webhelyén és a pályázat országos médiapartnerei is megjelentethetik azokat.
További információk
Bővebb információkért tekintse meg a Bővítési Főigazgatóság weboldalát és az online jelentkezési űrlapot. Itt további tájékoztatást talál többek között a részvételi szabályokról, a jelentkezési feltételekről és az értékelési szempontokról. Emellett az online eszköztár segítségét is igénybe veheti és informálódhat a jelentkezés menetéről.